Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Loš dan Stipanovića

Mihelić napredovala na sedmo mjesto na EP-u u Splitu

Težak drugi dan natjecanja na Europskom prvenstvu laseraša u Splitu, održano je samo jedno jedrenje po promjenjivom vjetru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Suci su nakon malo razmišljanja odlučili poštedjeti flotu dugog čekanja na suncu koje je pržilo, pa su otkazali drugi plov predviđen za danas.

"Teško je i jedriličarima jedriti i nama donositi odluke, uvjeti su nestabilni i bilo je nemoguće krenuti u drugi plov. Što je tu je, moramo izvući maksimum iz onoga što imamo", komentirao je predsjednik Regatnog odbora Alen Kustić.

U ženskoj konkurenciji vodeće nakon prvog dana nisu puno griješile i stanje na samom vrhu je gotovo nepromijenjeno. Nizozemka Marit Bouwmeester i dalje vodi, druga je Njemica Svenja Weger, treća Britanka Chloe Martin. Tina Mihelić napredovala je na sedmo mjesto.

"Opet je teško bilo, mislim da bi mi bilo lakše da nisam ovdje lokalna, jer donosim nekakve odluke na temelju treninga. Ušla sam peta, nesreća je što sam dobila penal pa sad moram biti opreznija. Nadam se da ću napredovati iz dana u dan, da će do kraja biti dobro. Sedmo mjesto je u redu, ali nisam previše zadovoljna, uvijek očekujem od sebe više"; ispričala je Tina.

Na 35. mjestu je Ana Zelić, 67. je Sandra Lulić, 75. Mihaela de Micheli Vitturi, 84. Nađa Tomašević, a 91. Anđela de Micheli Vitturi.

Zanimljivo je u floti vidjeti i dvije Malezijke, koje jedre s tradicionalnim islamskim maramama, što je dosta rijetka pojava u svijetu jedrenja. Nur Amirah Hamid i Khairunneeta Afendy Mohd dvije su od, kako su rekle, samo šest jedriličara koji u Maleziji jedre u olimpijskom samcu: "Nadamo se da ćemo ispuniti olimpijsku normu za Maleziju, još nikad jedna Malezijka nije nastupila u jedrenju na Olimpijskim igrama. Jedrenje je tradicija u mojoj obitelji, moj otac je jedriličar, moj brat također jedri ovdje", ispričala je Khairunneeta.

Kod laseraša većina kormilara iz vrha nije imala dobar dan. Među njima se našao i Tonči Stipanović koji je ciljem prošao 20. i pao na 13. mjesto: Bili su komplicirani uvjeti. Ja sam opet bio u skupini koja je zadnja startala, tako da sam se vodio po prve dvije skupine koje su uglavnom prolazile po desnoj strani. Isto to sam ja napravio, međutim nekoliko minuta nakon starta, kad je vjetar počeo dolaziti, dosta je okrenuo s lijeve, flota se razvukla i nisam imao prilika za popraviti puno. Uspio sam proći 15-ak brodova. Što je tu je, još je rano za žaliti, ima vremena za sve popraviti", rekao je Stipanović.

Daniel Mihelić ipak je odlučio nastaviti s natjecanjem, unatoč ozljedi, nalazi se na 19. mjestu, 46. je Filip Jurišić, 57. Toma Višić, 59. Bogoslav Bugarin, 67. Mate Arapov, 88. Marko Pereša, 95. Mario Lulić, 106. Atonio Poretti, 109. Mario Zekan, 111. Marko de Micheli Vitturi, 115. Patrik Car, a 121. Ivan Jurić.

Britanac Nick Thompson preuzeo je broj jedan, drugi je Brazilac Robert Scheidt, a treći Talijan Francesco Marrai.

Poljak Marcin Rudawski prvi je u neolimpijskom muškom Radialu, ispred dvojice hrvatskih kormilara, Marija Novaka i Tonija Bušića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider