Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sve zbog alkohola

Nema oprosta ni za najvećeg u povijesti: Pravila su pravila!

Slavni američki plivač Michael Phelps, dobitnik najviše olimpijskih medalja u povijesti sporta, neće moći predstavljati Sjedinjene Države na natjecanjima u idućih šest mjeseci, odlučio je američki plivački savez, zbog uhićenja povezanog s vožnjom u pijanom stanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Michael Phelps neće predstavljati Sjedinjene Države na FINA-inom svjetskom plivačkom prvenstvu u kolovozu iduće godine u Rusiji, objavili su u ponedjeljak iz USA Swimminga.

Phelps je osvojio čak 22 olimpijske medalje, od čega 18 zlatnih. Nedavno se vratio na velika natjecanja, nakon dvogodišnje pauze, da bi prošlog utorka bio uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. To je njegovo drugo uhićenje zbog takvog prekršaja. Prvi je puta uhićen 2004.

"Članstvo u savezu USA Swimming, posebno na razini reprezentacije, uključuje jasnu obvezu poštivanja našeg kodeksa ponašanja", istaknuo je u priopćenju izvršni direktor Chuck Wielgus.

"Na nama je da u slučaju povrede tog kodeksa poduzmemo odgovarajuće mjere, ovisno o pojedinačnom slučaju. Michael je ozbiljno prekršio kodeks i to je zahtijevalo značajne konzekvence",
dodao je Wielgus.

Slavni plivač ispričao se zbog incidenta i izjavio u nedjelju da će šest tjedana provesti u klinici za rehabilitaciju kako bi "bolje razumio sam sebe", navodi Reuters.

Phelps će za trajanja suspenzije smjeti trenirati s klubom ali do 6. ožujka 2015. neće moći predstavljati SAD na natjecanjima. U istom razdoblju neće dobivati ni mjesečne stipendije od nacionalnog plivačkog saveza.

Iako nije sugerirao da želi sudjelovati na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., mnogi smatraju njegov nedavni povratak u bazen jasnom porukom da se želi vratiti na natjecanja.

Američka plivačica Dana Torres, dobitnica 12 olimpijskih medalja, smatra da bi Phelps mogao nastupiti za američku reprezentaciju u Rio de Janeiru. "Mislim da suspenzija neće utjecati na njegovu fizičku spremnost jer mu nije rečeno da ne smije trenirati. Samo se ne može natjecati", kazala je Torres za Reuters.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider