Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hoće li uspjeti?

Najveći u povijesti se vraća!

Američki 28-godišnji plivač Michael Phelps, najtrofejniji olimpijac u povijesti s 22 olimpijske medalje, od čega 18 zlatnih, natjecat će se na mitingu u Mesi (Arizona) od 24. do 26. travnja prvi puta nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Michael Phelps se prošle jeseni vratio treninzima i ponovno je ušao u američki program testiranja na doping. Kompletirao je period čekanja od šest mjeseci kako bi ponovno imao pravo natjecati se, prema pravilima američke antidopinške agencije.

Bob Bowman, dugogodišnji Phelpsov trener, rekao je kako će slavni plivač na mitingu u Arizoni nastupiti u tri discipline, na 50 i 100 metara slobodno, te na 100 metara leptir.

''Mislim da Michael samo želi testirati kako se osjeća u vodi na natjecanju i vidjeti kako mu ide. Ne bih baš rekao da je to potpuni povratak. Svakako je u boljoj formi nego u rujnu kada se tek vratio u bazen. U dovoljno je dobroj formi za natjecanja. No, još je prilično daleko od vrhunske forme'', rekao je Bowman.

Phelps će u lipnju napuniti 29 godina. Ranije je najavljivao kako se sigurno neće natjecati u svojim tridesetim godinama…

''Mislim da sada stvarno samo uživa u plivanju. Uživa u treninzima i u tome da je fizički spreman. Želi vidjeti kako bi mu sada išlo na natjecanjima. Zapravo je to više za zabavu. Meni je uistinu bilo lijepo vidjeti ga kako mu plivački treninzi donose radost. On to radi zato što stvarno to želi, ne postoji nikakav pritisak'', veli Bowman.

''U Mesi će plivati kvalifikacije za 100 slobodno i 100 leptir prvoga dana. Ako se kvalificira, odlučit će što će plivati u večernjem finalu. Drugi dan će plivati 50 slobodno, možda čak i 50 leptir, onako, samo iz gušta'', dodao je trener.

Phelps bi mogao nastupiti i na mitinzima u Charlotteu u svibnju, odnosno u Santa Clari u lipnju, iako Bowman kaže da još nije donijeta odluka hoće li se uistinu i natjecati na tim mitinzima. Ovisno o prvim rezultatima, mogao bi se natjecati i na američkom prvenstvu u Irvineu u kolovozu, na kojem će biti selektirani plivači koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2015. godine.

''Ne bih rekao je to 100 posto na njegovom radaru. Nakon Mese ćemo sjesti i razgovarati o tome'', zaključio je Bowman.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider