Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki uspjeh

MI: Zlatne medalje za Sandru Perković, Anu Šimić i badmintonaše

Predzadnjeg dana natjecanja na Mediteranskim igrama u Mersinu hrvatski su sportaši osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski predstavnici u badmintonu Zvonimir Đurkinjak i Zvonimir Hölbling u konkurenciji parova osvojili su zlatno odličje što je najveći uspjeh u povijesti hrvatskog badmintona. Pobijedili su turski dvojac Arslan/Oruc s 2-0 (21-15, 21-9).

Naša atletičarka Ana Šimić i Turkinja Burcu Ayhan Yuksel došle su do visine od 194 centimetara s identičnim brojem pokušaja, obje su potom tri puta rušile tu visinu te krenule u "pripetavanje". Natjecanje je prekinuto nakon što niti jedna nije preskočila visine u ''pripetavanju'' te su obje osvojile zlato.

Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska s novim rekordom igara od 66.21 metra. Već je u prvoj seriji ostvarila rezultat 63.78 i bila bolja od ostalih natjecateljica, a u četvrtoj je bacila 66.21.

Marin Premeru bacio je kuglu u četvrtoj seriji 19.72 metra i time osigurao srebro.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izborila je plasman u finale nakon što je u polufinalu pobijedila Italiju s 23-21. Finale igraju u nedjelju protiv Egipta koji je pobijedio Tursku 23-20. Rukometašice su pobijedile Crnu Goru s 25-24 i osvojile brončanu medalju.

Karatašica Azra Saleš u kategoriji do 68 kg bila je brončana. U borbi za broncu pobijedila je Alžirku Zahiru Abdelkader s 8-2. U kategoriji +68 kg Ana Marija Čelan izgubila je u četvrtfinalu od Laure Palacio-Gonzalez s 2-1 i završila natjecanje budući da je Španjolka u nastavku izgubila od Turkinje Meltem Hocaoglu s 1-0. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider