Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sve je dogovoreno?

Medvjedi su znali da im se sprema pakao i tučnjava u Ledenoj?!

U prvoj polufinalnoj utakmici hokejaši Medveščaka izgubili su kod kuće od KAC-a iz Klagenfurta 0:4, ali susret u Ledenoj obilježila je masovna tučnjava kao i provokacija gostujućih igrača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šake su letjele na sve strane, Joel Prpić udarao je igrača KAC-a Zjuzina koji je ležao na ledu, Tomi Zanoški odrađivao je rundu sa svojim suparnikom, a Robert Kristan na sredini je klizališta bio u klinču sa vratarom Klagenfurta Chiodom. Na kraju je svih 40 igrača skinulo rukavice i izbila je masovna tučnjava. 

>> Neviđena tučnjava u Ledenoj: Mlatili su se čak i vratari!

Tako je to izgledalo u 40. minuti jučerašnje prve polufinalne utakmice između Medveščaka i KAC-a, koju su medvjedi u Ledenoj izgubili sa 0:4. Iskra koja je zapalila vatru bio je nasrtaj Franka Banhma na igrača Klagenfurta Manuela Geiera. Isprovociran nekim sudačkim odlukama i provokacijama gostujućih igrača, Banham je krajnje neoprezno, bezočno s leđa laktom pogodio u glavu Geirea.

"Nije da smo nasjeli na provokacije, već su oni otpočetka igrali prljavo, a suci to nisu htjeli kažnjavati. Suci su izgubili kontrolu nad utakmicom, a onda se dogode ovakve stvari. Mi se borimo jedni za druge, i zato smo se svi potukli", objasnio je Tom Zanoški.

Joel Prpić od prve se minute zakvačio se sa Rusom u momčadi KAC-a, Andrejom Zjuzinom.

"Pričao je, pričao, pričao i pričao... Onda sam odlučio to prekinuti", objasnio je Joel Prpić, kojeg zbog kazne neće biti na sljedećoj utakmici.

A kad disciplinska komisija danas vidi Banhamov nasrtaj, vjerojatno će dobiti nekoliko utakmica kazne. Zanimljivo, medvjedi su zbog tučnjave kraj utakmice dočekali bez petorice - Prpića, Banhama, Zanoškog, Naglića i Pokuloka.

Robert Kristan igrač je koji ne voli tučnjave, no jučer ju nije mogao izbjeći. “Kristan udara kao Kličko”, vikao je komentator s austrijske televizije.

"Jedan KAC-ov igrač je krenuo na Prpića, a ja sam mu htio pomoći. Onda je protivnički vratar krenuo na mene", objasnio je Lix i dodao:

"Zaista se ne sjećam kada sam se zadnji put potukao. Inače je moj posao da branim gol, no činim sve za momčad, a ovaj je put to bila tučnjava."

Utakmica je pokazala je da Medvjedima nije leglo čak devet dana pauze.

"To je sigurno puno utjecalo na ovaj poraz, noge su bile jako teške", zaključio je Lix.

Trener Marty Raymond bio je ljutit na suce.

"Smiješno je da su nam isključili petoricu igrača. Njihov igrač Zjuzin se tukao kao manijak, a nije dobio ništa", rekao je Marty.

Medvjedi ne mogu dugo tugovati, jer već u četvrtak čeka ih druga utakmica, ovaj put u Klagenfurtu.

"Atmosfera će biti luda, njihovi navijači stvorit će veliki pritisak na suce", smatra Raymond.

Da će KAC imati pomoć sudaca Medvjedima je trebalo biti jasno od početka serije.

"Nazvao me jedan čovjek iz vrha austrijskog hokeja večer prije utakmice i poručio mi da nećemo igrati samo protiv KAC-a, već i protiv cijele organizacije i sudaca. Da će nas njihovi igrači pljuvati, provocirati... To se i dogodilo", rekao je sportski direktor Medveščaka Dragutin Ljubić.

Nažalost, Medvjedi su na te provokacije nasjeli... (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati