Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Visoki postotak obrana

Medveščakov Danny Taylor najbolji vratar u prošlom tjednu KHL-a

Na kraju svakog tjedna Kontinentalna hokejska liga odabire najbolje pojedince proteklih sedam dana u četiri kategorije: vratar, branič, napadač, i rookie.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščakov vratar Danny Taylor proglašen je najboljim vratarom u 13. tjednu KHL-a. Taylor je stajao na vratima u oba susreta Medveščaka u tom razdoblju i velikim obranama pridonio dvjema važnim pobjedama. Suočen s 53 udarca kroz 120 minuta, obranio je njih 52 za visokih 98.18 posto obrana te je 96:42 minute održao svoju mrežu praznom.

"Velika mi je čast biti izabran za vratara tjedna, iako zasluge prije svega idu dečkima ispred mene. U trenucima tu je i sreća pomogla da se zadrže te visoke brojke, no prije svega cijela momčad ih je odličnom igrom omogućila i na tom sam im zahvalan", rekao je Taylor koji je stigao u Medveščak ove sezone, a dosad je uz prosječnih 93.6 posto obrana triput zaključao svoju mrežu u 20 susreta.

U ostalim kategorijama titulu najboljeg braniča ponio je Renat Mamašev (HK Soči), najboljeg napadača Ilja Kovaljčuk (SKA), a rookieja Pavel Porjadin (Neftehimik).

Hokejaši Medveščaka trenutno su u gostujućoj seriji kod momčadi iz Istočne konferencije. Sutra od 15:00 po našem vremenu igraju drugu od četiri utakmice, u Hanti-Mansijsku ih dočekuje Jugra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider