Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Povijesni uspjeh našeg hokeja

Medvešćak ušao u austrijsku hokej ligu!

Hrvatski se hokej nakon mnogo godina vraća u elitno svjetsko sportsko društvo. Zagrebački KHL Medveščak od jeseni će biti u društvu deset najboljih klubova iz Austrije, Mađarske i Slovenije kao punopravni član austrijske lige EBEL

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebački klub hokeja na ledu Medveščak na radnoj je sjednici izvršnog odbora Erste Bank Eishockey Lige u Grazu u petak i službeno primljen u istoimenu prestižnu austrijsku hokej ligu. Ovaj izniman uspjeh hrvatskog sporta i hokeja posljedica je odličnih rezultata koje posljednje dvije sezone postižu hokejaši zagrebačkog kluba Medveščak na međunarodnoj razini. Posebice treba istaknuti i sudjelovanje u SLO ligi u sezoni 2008/2009. tijekom koje je vodstvo Lige mijenjalo i sam pravilnik Prvenstva zbog vodećeg Medveščakova mjesta na ljestvici.

EBEL liga okuplja deset vrhunskih klubova iz Austrije, Mađarske, Slovenije, a od ove jeseni i Hrvatske. Ovim se uspjehom hrvatski hokej na velika vrata vraća u elitno svjetsko sportsko društvo.

Tako se na radost mnogobrojnih ljubitelja hokeja već od slijedeće jeseni u hrvatske domove nakon mnogo godina vraća vrhunski hokej. Utakmice EBEL lige iz Ledene dvorane zagrebačkog Doma sportova uživo će prenositi brojne televizijske i novinarske ekipe iz Hrvatske i inozemstva. EBEL liga okuplja deset vrhunskih klubova iz Austrije, Mađarske, Slovenije, a od ove jeseni i Hrvatske. Ovim se uspjehom hrvatski hokej na velika vrata vraća u elitno svjetsko sportsko društvo.

'Hrvatska Olimpijska obitelj je s velikom radošću i zadovoljstvom primila vijest o ulasku KHL Medveščak u austrijsku ligu EBEL. Velika je to pobjeda hrvatskog hokeja, ali i nagrada za dugogodišnji uloženi trud odgovornih u klubu. Biti u hokejaškom društvu Austrije, Mađarske i Slovenije iznimna je čast za klub, ali i hrvatski hokej na ledu u cjelini. S veseljem očekujemo početak sezone!,' istaknuo je Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog Olimpijskog Odbora.

Da je riječ o vrhunskom sportskom događaju govore i podaci kako su utakmice u sklopu EBEL-a jedan od najposjećenijih europskih sportskih događaja sa stalnim rastom broja gledatelja. U prošloj je sezoni zabilježeno oko 750.000 gledatelja, gradovi domaćini utakmica EBEL lige bilježe 13% rasta broja noćenja u danima utakmica, a lokalne turističke zajednice gradova domaćina sve veći promet koji je izravno povezan s EBEL-om.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider