Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
LeBron James hokeja

Medveščak u svjetskim medijima zbog kanadskog 'čuda od djeteta'

Zagrebački Medveščak našao se u brojnim medijima nakon što su na KHL draftu izabrali Connora McDavida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijest iz Sankt Peterburga o draftiranom 17-godišnjem kanadskom napadaču Connoru McDavidu od strane hrvatskog kluba odjeknula je u sekundi. KHL draft juniora koji je održan u četvrtak još nije ni završio, a već je cijeli hokejski svijet pričao o hrvatskom Medveščaku iz Zagreba i njegovom izboru mladog ''LeBron Jamesa hokeja'' u drugom krugu.

Medveščak i ''LeBron James hokeja'', kako svjetski, a osobito sjevernoamerički mediji nazivaju mladog igrača Connora McDavida, postali su zanimljiva vijest svjetskih portala jer je riječ o jednom od najperspektivnijih kanadskih igrača za kojeg se smatra da će 2015. godine biti jedan od prva dva top odabira na NHL draftu.

No, to ne znači da će on uistinu doći u KHL, pa tako i Zagreb. Igrat će u NHL-u, najjačoj ligi svijeta dok Medvjedi imaju prava na transfer ako nekim čudom on poželi igrati u KHL-u.

KHL draft juniora održava se svake godine netom nakon završetka sezone tijekom kojeg se KHL klubovi natječu, odnosno 'draftiraju' mlade igrače koje kroz nekoliko sezona žele vidjeti u svojim timovima! Naime, igrač koji je izabran na KHL draftu u ligi se vodi pod klubom koji ga je odabrao i ne smije otići u niti jedan KHL klub do svoje 22. godine života.

Ako igrač dotad ne potpiše ugovor, slobodan je igrač, ali ako se igraču ponudi ugovor, a odbije ga, klub ima ekskluzivna prava na njega u KHL-u do njegove 29. godine. Ukoliko igrač koji ima 17 godina potpiše ugovor, taj ugovor vrijedi dok igrač ne navrši 20 godina.

''Medveščak Zagreb draftirao zvijezdu Ottersa, McDavida, na KHL draftu'', ''Hrvatski klub izabrao Connora McDavida na KHL draftu 2014'', ''McDavida draftirao KHL klub'', ''Ottersovog McDavida draftirao hrvatski klub iz KHL-a''.... samo su neki od naslova kojima je popraćen potez Medvjeda, a o kojem su pisali Yahoo, WN, Canoe, SI, SportsNet, TSN, NBC Sports, Topix, Toronto Sun, Sports.ru, Allhockey.ru...

NBC Sports piše ''Jedan tim je odlučio ''skočiti'' na Connora McDavida u nagradnoj igri – preko Atlantika'', uz objašnjenje kako je Zagreb, za koji su prošle sezone igrali bivši NHL-ovci Barry Brust, Mathieu Carle, Kurtis Foster i Jonathan Cheechoo, osigurao KHL prava na McDavida u drugom krugu drafta.

Koliko je ''Medveščak – McDavid'' vijest zaintrigirala javnost otkriva Toronto Sun riječima:

''Najperspektivniji Kanađanin Connor McDavid nije trebao čekati 2015. i NHL draft da se čuje njegovo ime... McDavid, 17-godišnji fenomen OHL momčadi Erie Ottersa, u četvrtak je izabran u drugom krugu (77. izbor) od strane Medveščaka iz KHL-a.''

Medveščakov izbor u drugom krugu – Connor McDavid, nije prošao nezapažen ni na ruskim portalima. Sports.ru i Allhockey.ru piše ''McDavid je najtalentiraniji sjevernoamerički mladi hokejaš i glavni favorit NHL drafta 2015'', zatim da je dobitnik Bobby Smith trofeja (nagrada za dobre rezultate na ledu i u školi), navodeći i njegovu ovosezonsku statistiku – odličnih 99 bodova (28 golova, 71 asistencija) u 56 utakmica.

Kanadski SportsNet piše kako se od McDavida očekuje da će 2015. godine biti top ''pick'' na NHL draftu te kako to nije spriječilo Medveščak da ga draftira. SportsNet, kao i TSN, navode da ukoliko McDavid odluči igrati u KHL-u, Zagreb će imati prava na njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider