Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Domaći štih

Medveščak se priprema za EBEL: Potpisala četvorica Hrvata

U Brlog su stigla četiri hrvatska reprezentativca s iskustvom igranja u juniorskom EBEL-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak je nakon dolaska mnogih inozemnih pojačanja svoje redove za novu sezonu osnažio i četvoricom domaćih mladića. Klub će sljedeće sezone u EBEL-u predstavljati kvartet Luka Jarčov, Vilim Rosandić, Bruno Fičur i Bruno Kegalj.

20-godišnji Luka Jarčov, inače napadač, Medveščaku se pridružuje nakon pet sezona provedenih u KHL Zagreb. Za zagrebačku momčad okupljenu pod Medveščakom Jarčov je na posudbi igrao u EBJL-u i EBYSL-u gdje je skupio respektabilnih 106 nastupa uz 53 pogotka i 73 asistencije.

Zagreb je predstavljao u Prvenstvu Hrvatske i Prvenstvu Slovenije, dok je za sve reprezentativne kategorije skupio 34 nastupa. Najveći uspjeh postigao je pretprošle sezone kada je kao jedan od najboljih hokejaša Medveščaka s momčadi dogurao do finala EBYSL-a.

Samo šest dana mlađi golman Vilim Rosandić u Medveščak dolazi iz redova Detve s kojom je u protekloj sezoni osvojio drugu Slovačku ligu. Svoju karijeru počeo je graditi u Nitri gdje je nastupao za momčadi do 18 i 20 godina, nakon čega seli u Bansku Bystricu debitiravši za prvu momčad u vrlo jakoj Slovačkoj ligi. Pretprošle je sezone (2015/16) proglašen najboljim golmanom Slovačke lige do 20 godina.

Rosandić je isto kao i Jarčov nastupao za sve dobne kategorije u reprezentaciji Hrvatske, a nastupio je i na dva posljednja Svjetska prvenstva Divizije 1B. Ujedno je i prvi golman kojega je Medveščak potvrdio između svojih vratnica u novoj sezoni.

Branič Bruno Kegalj najstariji je od novopridošlog kvarteta. S 21 godinom na leđima može se pohvaliti igranjem u Medveščaku, Banskoj Bystrici i Zagrebu, a većinu je karijere proveo paralelno igrajući za Medvjede i KHL Zagreb.

Za mlađe uzraste slovačke Banske Bystrice u jednoj je sezoni nastupio 41 put, dok je KHL Zagreb predstavljao u hrvatskom i slovenskom prvenstvu. U Brlogu je na posudbi upisivao nastupe u EBYSL-u gdje je u 146 nastupa postigao 14 pogodaka uz 44 asistencije. Isto kao i ostale kolege, Kegalj je nastupao za sve dobne skupine u reprezentaciji.

19-godišnji Bruno Fičur u kratkoj je karijeri predstavljao KHL Mladost i Medveščak te je poput ostatka društva za Mladost igrao u domaćem prvenstvu, dok je boje Medvjeda branio u EBYSL-u gdje je odigrao 53 dvoboja skupivši respektabilna 22 boda u dvije sezone na posudbi. Ovaj napadač još uvijek čeka debi za seniorsku reprezentaciju, no standardni je član momčadi do 20 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider