Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Generalna proba

Medveščak razbio KAC pred početak KHL sezone

Hokejaši Medveščaka predstavili su u petak svojim navijačima novu momčad za drugu sezonu u KHL-u te u memorijalnoj utakmici Ferdo Spajić svladali austrijski KAC iz Klagenfurta sa 6-1 (1-0, 4-0, 1-1).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to posljednja pripremna utakmica Medveščaka pred skorašnji početak nove sezone KHL-a u koju zagrebačka momčad ulazi s ambicijom ponoviti prošlogodišnji rezultat, kad su kao debitanti u ligi izborili mjesto u doigravanju.

Na generalnoj probi i prvom predstavljanju nove momčadi, s novim trenerom Chuckom Weberom, "medvjedi" su svladali nekadašnjeg ljutog suparnika iz EBEL-a, momčad KAC-a sa 6-1 te zadovoljili oko 3000 navijača u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova.

Prvi pogodak za Medveščak postigao je u 9. minuti jedan od igrača iz prošle sezone, Kanađanin Mathieu Carle, kad su "medvjedi" imali igrača više zbog prekršaja na nesretnom Brocku Trotteru, koji je pritom ozlijedio skočni zglob i šepajući je napustio led.

Pitanje pobjednika u ovoj, prije svega revijalnoj utakmici, odlučeno je u drugoj trećini, u kojoj su domaći oklopnici postigli četiri pogotka. Na 2-0 povisio je još jedan starosjedilac, i novi kapetan Medveščaka Andrew Murray u 24. minuti. Prvim od svoja dva pogotka, u 27. minuti, na 3-0 je prednost Medveščaka povećao Martin St. Pierre, a za 4-0 pogodio je Mike Glumac u 37. minuti. Minutu kasnije već je bilo 5-0 zahvaljujući još jednom pojačanju, Pascalu Pelletieru.

Utješni pogodak za goste u 47. minuti postigao je Poeck, da bi konačnih 6-1 svojim drugim pogotkom postavio Martin St.Pierre. Tako je Medveščak uspio uzvratiti KAC-u za uvjerljiv poraz (3-7), dva dana ranije u Klagenfurtu.

Chuck Weber je i ovu je utakmicu koristio za testiranje napadačkih linija i bekovskih parova, često ih je mijenjao pa je još uvijek teško donositi konačan sud kakav ćemo Medveščak gledati u novoj sezoni. Dao je i po pola utakmice svakom od dvojice vratara, prošlogodišnjih čuvara Medveščakove mreže, Marku Dekanichu i Barryju Brustu.

Prvi pravi test Medveščak će imati 4. rujna, kad na otvaranju nove sezone KHL-a gostuje kod Slovana u Bratislavi. Prvu utakmicu u svojoj Ledenoj dvorani "medvjedi" će odigrati 14. rujna, kad u Zagrebu gostuje momčad Sjeverastalja.

MEDVEŠČAK - KAC 6-1 (1-0, 4-0, 2-1)

Strijelci: 1-0 Carle (9), 2-0 Murray (24), 3-0 St. Pierre (27), 4-0 Glumac (37), 5-0 Pelletier (38)

5-1 Poeck (47), 6-1 St. Pierre (55).

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider