Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika tradicija

Medveščak protiv Davosa i Team Canade na Spengler kupu

Ovogodišnji Spengler kup će se odigrati od 26. do 31. prosinca u Vaillant Areni koja prima 7260 gledatelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Medveščaka na ovogodišnjem će Spengler kupu, najstarijem međunarodnom natjecanju u hokeju na ledu, igrati u skupini Cettini, a suparnici će mu biti domaćin turnira, švicarski Davos i Team Canada, momčad sastavljena od ponajboljih kanadskih igrača koji nastupaju u Europi.

U drugoj skupini Torriani igrat će švicarski predstavnik Geneve-Servette, ruski Salavat Julajev i finski Jokerit Helsinki.

Ovogodišnji Spengler kup će se odigrati od 26. do 31. prosinca u Vaillant Areni koja prima 7260 gledatelja, a Medveščak će svoj prvi susret odigrati 27. prosinca protiv poraženog iz susreta Davos - Team Canada koji je na programu dan ranije, dok će 28. prosinca igrati protiv pobjednika prvog susreta u skupini.

Nakon natjecanja u skupini na rasporedu su dvije predpolufinalne utakmice koje će odlučiti tko će u polufinalu igrati s pobjednicima skupina. Pobjednici tih utakmica zaigrat će u polufinalu, a pobjednici polufinala u finalu.

"Iznimno sam sretan i ponosan što ćemo igrati u skupini u kojoj se nalazi Team Canada i Davos i što ćemo s njima odigrati utakmicu. Vjerujem da se i naši igrači koji dolaze iz Sjeverne Amerike isto tako osjećaju. Još sam zadovoljniji što će se sve utakmice kupa, osim na Eurosportu 2 i Swiss TV-u, prenositi i u Sjevernoj Americi što je samo još jedan dokaz koliko je ovaj Kup vrijedan i značajan u svijetu. Upravo će sve to, prijenosi u Europi i Sjevernoj Americi, uz vrhunski hokej biti dodatna promocija kako kluba tako i grada Zagreba i Hrvatske u cijelom svijetu što i treba biti uloga sporta", rekao je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

RASPORED SPENGLER KUPA,

Skupina Cattini:

26.12. Davos – Team Canada (20.15 sati)

27.12. Medveščak – poraženi iz susreta Davos/Team Canada (20.15)

28.12. pobjednik iz susreta Davos/Team Canada - Medveščak (20.15)

Skupina Torriani:

26.12. Geneve-Servette – Salavat Julajev (15)

27.12. Jokerit – poraženi iz susreta Geneve-Servette/Salavat Julajev (15)

28.12. pobjednik iz susreta Geneve-Servette/Salavat Julajev – Jokerit (15)

Predpolufinale:

29.12. 2. momčad Grupe Torriani – 3. momčad Grupe Cattini (15)

29.12. 2. momčad Grupe Cattini – 3. momčad Grupe Torriani (20.15)

Polufinale:

30.12. 1. momčad Grupe Cattini – pobjednik predpolufinalne utakmice 2. momčad Grupe Torriani/3. momčad Grupe Cattini (15)

30.12. 1. momčad Grupe Torriani – pobjednik predpolufinalne utakmice 2. momčad Grupe Cattini/3. momčad Grupe Torriani (20.15)

Finale:

31.12. pobjednik 1. polufinalne utakmice – pobjednik 2. polufinalne utakmice (12)

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider