Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliko priznanje

Medveščak ponovno piše povijest: 'Ponosan sam što smo ovo ostvarili!'

KHL Medveščak Zagreb još jednom piše povijest!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo nekoliko dana nakon što je klub proslavio svoj prvi ''rođendan'' u Kontinentalnoj hokejskoj ligi, iz švicarskog Davosa stiže fantastična vijest – zagrebački Medvjedi će igrati na prestižnom Spengler kupu koji će se održati u prosincu 2014. u Davosu. Rođendanski poklon za 1. godišnjicu Medveščaka u KHL-u možda je malo zakasnio, no njegova vrijednost nije ništa manja!

"Ponosan sam da smo uspjeli i ovo ostvariti. Veliko je ovo priznanje za naš klub, sve ono što smo zajedno s našim partnerima, sponzorima i navijačima učinili u posljednjih nekoliko godina - prvo KHL, a zatim Spengler kup. Drago mi je da su organizatori kupa prepoznali vrijednost našeg rada i kluba i omogućili nam ovu iznimnu sportsku čast!", izjavio je povodom najave da će Medveščak nastupiti na Spengler kupu predsjednik kluba Damir Gojanović.

Zagrebačkim Medvjedima ovo će biti prvi put da će nastupiti na ovom prestižnom kupu, a suparnici će im biti švicarski prvoligaš koji je ove sezone igrao u polufinalu NLA i prošlogodišnji pobjednik kupa HC Geneve-Servette, Team Canada (momčad sastavljena od najboljih Kanađana koji igraju u Europi), KHL klub Salavat Julajev iz Ufe, finski klub Jokerit Helsinki koji će od 2014./2015. nastupati u KHL-u i domaćin HC Davos.

''Uvjeren sam kako će Medveščak, 18-struki prvak Hrvatske i član KHL prvenstva, impresionirat navijače Spengler kupa te nas iznimno raduje činjenica da Medveščak iz Zagreba postaje član naše obitelji'', izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora Spengler kupa Fredi Pargätzi prilikom najave pridruživanja Medveščaka ovom prestižnom sportskom događaju.

Spengler kup je hokejski međunarodni turnir koji ima dugogodišnju tradiciju, još od 1923. godine te je uz Stanley kup (NHL) najstarije natjecanje na svijetu. Spengler kup se svake godine igra u Švicarskoj, u Davosu, u razdoblju između Božića i Nove godine u organizaciji prvoligaša Davosa, a 2014. će biti njegovo 88. izdanje. Na njemu mogu sudjelovati samo klubovi s pozivnicom, a za trofej se bori šest momčadi. Tijekom svih ovih godina na Spengler kupu, koji je dobio ime po doktoru Carlu Spengleru, igrali su brojni klubovi iz cijelog svijeta, a najviše osvojenih kupova ima upravo domaćin, Davos – 15, te Team Canada – 12.

Za razliku od Medveščaka, kojemu će ovo biti premijera na Spengleru, svi ostali klubovi već su dobro upoznati s tradicionalnim natjecanjem u Davosu. Jokerit,peterostruki finski prvak, dosad je sudjelovao šest puta na Spengler kupu, posljednji put je to bilo 2003. Geneve-Servetteu ovo će biti treći Spengler, kao i Salavatu. Salavat je 2007. zaigrao i u finalu protiv Teama Canade, ali trofej je pripao Kanađanima. Team Canada će pak nastupiti 31. put zaredom, dok je Davos, koji u svom opusu ima čak 30 naslova prvaka Švicarske, tu od samog početka.

Informacije o rasporedu utakmica i ulaznicama bit će dostupne uskoro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider