Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki uspjeh Medvjeda

Medveščak ostvario sportsko čudo: 'O ovome smo mogli samo maštati!'

Medveščak je osigurao ulazak u doigravanje KHL lige, druge najjače hokejske lige na svijetu...

Medveščak je u posljednjoj domaćoj utakmici u osnovom dijelu sezone poražen od Sjeverstalja iz Čerepovca, ali je osvojio bod. Gosti su u Areni slavili poslije izvođenja kaznenih udaraca nakon što je prvih 60 minuta završilo 1:1.

Sjeverstalj je poveo golom Monakova u trećoj minuti zadnje trećine, ali je Thomas samo minutu kasnije vratio stvari na početak. Imali su nakon toga medvjedi "pet na tri" što nisu uspjeli iskoristiti kao ni bolju igru u produžetku pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Jedini gol iz penala zabio je Videll i osigurao gostima bodove.

No, Medveščak je već u svojoj prvoj sezoni sportskih nastupa u europsko-ruskoj Kontinental Hokej Ligi, iako klub s najmanjim sezonskim budžetom, osigurao ulazak u doigravanje. Službeno je ovu vijest večeras oko 19:30 sati objavila i KHL liga označivši Medveščak kao jedan od sedam Europa zapadne KHL konferencije koje ulaze u doigravanje.

Gojanović: S ovakvim budžetom napravili smo sportsko čudo

„O ovome doista nisam niti razmišljao, mada bi lagao kad ne bi rekao da sam o tome maštao! S ovakvim budžetom napravili smo sportsko čudo u cijeloj ligi izborivši se za doigravanje s klubovima koji i po 10 puta imaju veće budžete od nas. Pokazalo se kako su naš trener i sportski tim napravili vrhunski posao i drago mi je da u niti jednom trenutku nisam sumnjao u njihov uspjeh!“ izjavio je predsjednik Damir Gojanović i dodao „zajedno s navijačima i partnerima napravili smo više od očekivanog i sada želim da svi zajedno uživamo u hokeju, u sportu bez ikakvog pritiska i bez ikakvih opterećivanja višim ciljevima!“

„Na momčadi je sada da osiguramo što bolji plasman u TOP 8 momčadi i da pokušamo osigurati prednost domaćeg terena. Vjerovao sam u ovu momčad i trenerski kadar od prvog trenutka i nakon ovoga sada sve je moguće. Drago mi je da smo svojim budžetom i sastavom momčadi sastavljenom od sjevernoameričkih i europskih igrača uspjeli konkurirati moćnim ruskim klubovima!“, izjavio je s razlogom zadovoljan obavljenim poslom sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Spomenut ćemo kako je ovo peta sezona zaredom u kojoj je Medveščak osigurao doigravanje sezone u prvenstvima u kojima je do sada igrao – četiri godine za redom u EBEL prvenstvu i odmah u svojoj premijernoj sezoni u KHL prvenstvu.

Hokejski spektakl pod zvijezdama

Medveščak uskoro očekuje hokejski spektakl pod zvijezdama CITROEN WINTER CLASSIC na zagrebačkom klizalištu pod zvijezdama Šalata (8.2., 17:30, vs. Vienna Capitals), a nakon toga još četiri gostujuće utakmice KHL prvenstva u Rigi, Moskvi, Pragu i Bratislavi. Utakmice doigravanja počinju u ožujku, a raspored ovisi o poziciji koju će Medveščak u narednim utakmicama izboriti u TOP 8 momčadi zapadne konferencije. U vrijeme Olimpijske pauze Medveščak će odigrati i pripremne utakmice u Beču (14.2) i Grazu (16.2.).

Domaće utakmice četvrtfinala doigravanja igrat će se u Ledenoj dvorani Doma sportova, a informacije o cijenama ulaznica kao i prodaji ulaznica bit će objavljene nakon što bude poznat raspored. Ulaznice za hokejski spektakl CITROEN WINTER CLASSIC u prodaji su od 1. Veljače od 12.00 sati u TELE 2 centrima (Cvjetni trg, Arena Centar, Iblerov trg) i na www.EVENTIM.hr.
www.MEDVEŠČAK.com. (Medveščak/Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider