Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Iz hobija i zezancije...'

Medveščak - od zaboravljenog kluba i sporta do hokejaške elite

Prije samo pet godina Medveščak je bio zaboravljeni klub, a hokej zaboravljeni sport.

No, tada su, kako sami kažu iz hobija i zezancije, dečki koji su nekad igrali u klubu, krenuli stvarati priču koja je ubrzo postala hit. Sada se u Zagrebu igra druga najjača hokejaška liga svijeta: "To je nešto, nešto nevjerojatno, da mi je netko pričao, ma kakvi, nisam ni sanjao da bi se to moglo dogoditi", priznaje Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka.

Ali, dogodilo se. Medvjedi su odigrali već tri utakmice - pobijedili jaki CSKA, izgubili od Dinama iz Rige i Leva iz Praga: "U ovoj ligi nije neka tragedija izgubiti utakmicu. Da, bolje je pobijediti, ali čujte, dajte nam vremena da se naučimo", poziva Gojanović.

No, nikakav rezultat ne može utjecati na Medveščakove navijače. Dom sportova je i dalje premalen za sve koji žele doći. Upravo su navijači jedan od glavnih razloga što su Medvjedi tu gdje jesu.

"Oni jesu ti koji drže klub, bez njih sport nema nikakvog smisla", podvlači prvi čovjek Medvjeda.

Medveščak je financijski najslabiji klub KHL-a. Vrijedi oko 10 milijuna eura, oni najjači stotinjak. Rusi su sudjelovali sa 40 posto, a ostatak su zatvorili sami uz domaće sponzore i donatore kluba.

"U svakom slučaju da je to za nas sportaše i hokejaše veliki san, pokušavamo se na sve naviknuti od utakmice do utakmice, za nas je sve to užasno interesantno, uživamo u svakom trenutku."

Sezona je duga, ima 28 klubova, podijeljenih u dvije konferencije i četiri divizije, Medvjede čeka još 51 utakmica...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider