Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uništile ih ozljede

Suci dali krila Red Bullu, navijači Medveščaka zasuli led raznim predmetima!

Brojne ozljede ključnih igrača ipak su bile jače od želje za osvetom Austrijancima.

Hokejaši Medveščaka u Ledenoj dvorani izgubili su od Red Bull Salzburga 2:5 (0:1, 1:1, 1:3) u trećoj utakmici četvrtfinala doigravanja EBEL-a. U seriji do četiri pobjede Austrijanci sada vode 2:1.

Bez Kylea Greentrea, Brandona Bucka, Geoffa Waugha te s nedovoljno oporavljenim Robertom Kristanom na golu Medvjedi nisu mogli protiv raspoloženih gostiju, ali i sudaca, koji su u skladu s krilaticom sponzora Austrijancima davali krila.

Medveščak je silno želio ovu pobjedu - osim što su htjeli zadržati prednost domaćeg leda, igrači Martyja Raymonda željeli su se osvetiti Salzburgu za prilično grubu igru u drugoj utakmici, kada su ozlijedili Kristana i stigli do prve pobjede. Međutim, za razliku od tog dvoboja, u četvrtak navečer je svaka izraženija agresivnost Medvjeda kažnjavana isključenjima, što je razjarilo i navijače u Ledenoj, pa su u posljednjoj trećini zasuli led raznim predmetima.

Ipak, treba pošteno priznati kako nisu suci isključivi krivci za poraz Medvjeda (što bi se, primjerice, moglo kazati za derbi između Hajduka i Dinama). Medveščak je svoje prilike promašivao, dok je Red Bull svoje znalački i iskusno realizirao.

Činilo se da će prva trećina završiti bez pogodaka, ali je Matthias Trattnig iskoristio slabo izbijanje obrane Medveščaka, koja je u tim trenucima igrala s igračem manje, te zakucao pak u gornji kut Kristanova gola. Nakon manje od dvije minute igre u nastavku Jakub Gašparovič poravnao je na 1:1, no pet minuta prije kraja druge dionice Dominique Heinrich koristi novu slabost Medveščakove obrane i zabija za novo vodstvo gostiju.

Potpuni slom Medvjedi su doživjeli u šestoj minuti posljednje dionice kada je sjajni Trattnig, ponovno u situaciji s igračem više, zabio na gotovo isti način kao i svoj prvi pogodak - gore, visoko, u sami kut.

Gašparovič ponovno svojim golom osam minuta prije kraja utakmice vraća nadu zagrebačkim navijačima, no istu gasi Ryan Duncan minutu i 23 sekunde prije kraja, taman kada je Medveščak tražio situaciju da izvede Kristana i ubaci dodatnog igrača na led. Konačnih 5:2 postavio je Yorick Treille 28 sekundi prije kraja, ponovno u situaciji s igračem više.

Iduća utakmica igra se u nedjelju u Salzburgu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider