Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mnogi su ga tražili

Kakvo pojačanje! Medveščak doveo finsku NHL-zvjerku

Nakon novog trenera Douga Sheddena u svlačionicu Medveščaka stiglo i veliko igračko pojačanje, Finac Ville Leino (31) koji je tijekom karijere odigrao više od 300 utakmica u NHL ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač, koji se odlično snalazi kako na centru tako i na krilu, posljednjih je šest sezone proveo igrajući za Detroit Red Wingse, Philadelphia Flyerse i Buffalo Sabrese.

"Leino je strijelac s bogatim sportskim pedigreom što će se vjerujem odmah osjetiti u utakmicama, a pritom je i pravi lider. Njemu će odmah moći biti povjerena uloga igrača prve linije i vjerujemo da će nam pomoći u situacijama s igračem više. Leino je imao brojne druge ponude, ali je čuo odlične stvari o Medveščaku, Zagrebu i našim navijačima te je odlučio doći ovdje. Drago mu je što će biti dio našeg kluba i što će nam moći pomoći da ostvarimo naš cilj na ledu", rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Leino je karijeru započeo u Ilvesu, zatim je igrao za HPK i Jokerit, a u svibnju 2008. potpisao je NHL ugovor s Detroit Red Wingsima. Zbog Detroitovih problema oko plaća, Leino je sezonu počeo u njihovoj AHL filijali Grand Rapids Griffinsima, a premijeru u NHL-u imao je 31. siječnja 2009. koju je odmah proslavio golom u prvoj trećini protiv Washington Capitalsa. U veljači 2010. preselio je u redove Philladelphia Flyersa, a posljednje tri sezone proveo je s Buffalo Sabresima. Tijekom profesionalne karijere je sveukupno odigrao 323 NHL utakmice i upisao 147 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider