Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
KHL u Zagrebu

Medveščak doveo novo 'hrvatsko' pojačanje i objavio plan priprema

Medvjedi će od iduće sezone, svoje 'premijerne' sezone u prestižnom KHL-u, u svojim redovima imati još jednog kanadskog braniča hrvatskih korijena s NHL i AHL iskustvom!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Popovicu se na rosteru Medvjeda pridružio još jedan Mark hrvatskih korijena - dvadesetčetverogodišnji Mark Katic!

''Mark je branič za kojeg vjerujem da će dati odličnu dinamiku našem napadu. Mlad je i snažan, ima 24 godine, a njegova najveća prednost je klizanje. Drago nam je što će Mark u idućoj sezoni ostaviti veliki utisak u našem klubu, ali nadamo se i u hrvatskoj reprezentaciji'', izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Mark Katic je rođen 1989. u Porcupineu (Ontario, Kanada). Godine 2007. pozvan je u reprezentaciju Kanade do 18 godina te je nastupio na Svjetskom prvenstvu U-18 gdje je odigrao šest utakmica i imao jednu asistenciju, dok mu je +/- bio +10 zbog čega je dobio i nagradu za najboljeg igrača po +/- statistici. Iste te godine kada je nastupio na SP-u bio je izabran (62. izbor) na NHL draftu od strane New York Islandersa za koje je kasnije i odigrao 11 utakmica.

Igrao za Islanderse i Eisbaren Berlin

Katic je prvi profesionalni ugovor potpisao 2009./2010. sezone za AHL klub Bridgeport Sound Tigers, a premijernu profi sezonu okrunio je sa 48 utakmica i 14 boda (tri gola, 11 asista). Iduće 2010./2011. odigrao je 63 utakmica za Tigerse i upisao 30 bodova (četiri gola, 26 asista), a 24. veljače 2011. imao je i debi u dresu New York Islandersa na gostovanju kod Philadelphia Flyersa.

2012./2013. okušao se na europskom ledu igrajući u njemačkom DEL-u za Eisbären Berlin, klub koji je branio naslov prvaka. Za Berlin je odigrao 60 utakmica, ostvario 20 bodova, ali i pomogao momčadi da dođe do trećeg uzastopnog naslova Njemačke. Osim toga s Berlinom je prošle sezone nastupio i na European Trophyju (devet utakmica, devet bodova), a s Teamom Canada na Njemačkom kupu (Deutschland Cup) gdje je odigrao tri utakmice i upisao gol.

Korijeni iz Generalskog stola

Katiceva porodica porijeklom je iz Generalskog stola nedaleko Karlovca. Uz Katica, ugovore s Medveščakom za 2013./2014. sezonu dosad su potpisali i golman Mark Dekanich, branič Mark Popovic te napadači Mike Glumac, Hugh Jessiman, Charles Linglet i Ryan Vesce.

Medveščak najavljuje svoju predsezonu 2013./2014.

Ovih je dana finaliziran i plan predsezone. Momčad će se u Zagrebu okupiti krajem srpnja, dok će s pripremama za 2013./2014. krenuti početkom kolovoza. Prvih nekoliko dana u predsezoni Medvjedi će trenirati u Zagrebu, a od 5. do 17. kolovoza u trening kampu u Mariboru . Naime, mariborsku Ledenu dvoranu Tabor za svoje trening kamp u istom periodu odabrali su i KHL klubovi Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda i Vitjaz Čehov.

„Sada nam preostaje s ligom i klubovima koji sudjeluju u kampu definirati detalje oko rasporeda treninga, vremena utakmica i hoće li se KHL klubovi i KHL liga složiti da utakmice budu odigrane pred navijačima. U Mariboru ćemo odigrati i jednu pripremnu utakmicu s ljubljanskom Telemach Olimpijom!“, najavio je predsezonski sportski raspored Markoantonio Belinić, Medveščakov direktor hokejskih operacija.

Nakon priprema u Mariboru, Medvjedi će se vratiti u Zagreb na pripreme, ali će već nakon desetak dana krenuti put Švicarske gdje ih 23. i 24. očekuje međunarodni hokejski turnir ''Biasca Turnir''.

Prvu KHL utakmicu u Ledenoj dvorani Doma sportova u 2013./2014. sezoni Medvjedi bi trebali odigrati već 6. rujna. Vrijeme igranja utakmice, protivnik i cijena ulaznica bit će poznati uskoro, nakon što KHL liga usuglasi i odobri sve detalje i planove vezane uz raspored utakmica u sezoni.

RASPORED PRIPREMNIH UTAKMICA (preliminarni datumi!)

06. 08. (Maribor) KHL Medveščak Zagreb - Torpedo Nižnji Novgorod
08. 08. (Maribor) KHL Medveščak Zagreb - Telemach Olimpija Ljubljana
11. 08. (Maribor) KHL Medveščak Zagreb - Vitjaz Čehov

23. 08. (Biasca) KHL Medveščak Zagreb - Sary-Arka Karaganda (Biasca turnir)
24. 08. (Biasca) KHL Medveščak Zagreb - Ambri Piotta / Metallurg Magnitogorsk

30. 08. (Graz) KHL Medveščak Zagreb - Moser Medical Graz 99ers

(infromacije o vremenu igranja utakmice i cijeni ulaznica bit će objavljene tijekom srpnja!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider