Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nosit će dres 49

Medveščak dobio novo pojačanje: Stigao snažni Finac

Medvjedi su danas pojačali obranu s finskim braničem Hannuom Pikkarainenom koji će se momčadi u Zagrebu pridružiti već sutra, a njegov debi u plavom dresu predviđen je, ovisno o papirologiji, već za subotu 28. rujna i utakmicu protiv Barys Astane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pikkarainen će u Medveščaku nositi dres s brojem 49: "Riječ je o igraču dobrih klizačkih sposobnosti. Svjež je i gladan igre, a i sretan je što mu se ponovo pružila prilika da zaigra u KHL-u. Hannu je dosad igrao na visokoj razini u švedskoj i finskoj ligi, a nama će donijeti upravo ono što smo izgubili ozljedom Kylea Klubertanza. Ima dobar pregled igre, igra jednostavno, snažan je, a pomoći će nam i u powerplayu. U svakom slučaju njegov će dolazak biti zanimljiv jer je momčadi potrebno svojevrsno osvježenje", izjavio je sportski direktor Aaron Fox.

Hannu Pikkarainen je rođen 1983. u Helsinkiju (Finska). Juniorski staž je odradio igrajući za U16, U18 i U20 momčad HIFK-a. U HIFK-u je počeo i svoju profesionalnu karijeru, a debi u SM-liigi ostvario je 2002./2003. sezone. Premijerne sezone u SM-liigi odigrao je 47 utakmica i upisao 4 boda, da bi u doigravanju odigrao još četiri susreta. Pikkarainen se u HIFK-u zadržao i iduće tri sezone, a 2003./2004. kratko je bio na posudbi kod finskog drugoligaša HCK Salamata, dok se s HIFK-om okrunio brončanom medaljom.

Godine 2005. potpisao je dvogodišnji ugovor s NHL klubom New York Rangersima, ali je transfer bio odgođen te je morao tu još jednu sezonu ostati u HIFK-u. Sezone 2006./2007. otišao je u Sjevernu Ameriku, ali zbog ozljede ramena Rangersi su ga poslali u svoju AHL filijalu Hartford Wolf Packe. Za Wolf Packe je odigrao 10 utakmica, uključujući doigravanje, a 11 susreta, uključujući doigravanje, je odigrao i za ECHL momčad Charlotte Checkerse.

Pikkarainen se nakon sezone provedene u Sjevernoj Americi, već iduće vratio u Helsinki i svoj stari klub HIFK gdje je tada u dvije sezone skupio još 86 susreta, uključujući doigravanje, te upisao 46 bodova, da bi 2009./2010. HIFK opet zamijenio novim klub, sada švedskim prvoligašem MODO-om. Za MODO je 2009./2010. ostvario odličnu statistiku. U 50 utakmica upisao je odlična 43 boda (11 golova, 32 asistencije) što mu je 2010./2011. otvorilo vrata prema KHL-u.

Naime, Pikkarainen je 2010./2011. potpisao ugovor s Dinamo iz Minska, no za Dinamo je odigrao 16 utakmica (5 bodova), da bi se nakon toga vratio u MODO (32 susreta, uključujući doigravanje, 22 boda). U sezoni 2011./2012. i dalje je ostao u Švedskoj, ali je nosio dres Skelleftea (67 utakmica, uključujući doigravanje, 25 bodova), da bi prošle sezone nosio dres finskog prvoligaša TPS-a (35 utakmica, 12 bodova).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider