Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo momci

Medalja hrvatskih hokejaša: Svladali Litvu i uzeli srebro!

Hrvatska hokejaška reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu Divizije I skupine B koja se igra u litavskom Vilniusu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici prvenstva Hrvatska je slavila s 3:2 protiv domaćina Litve, u susretu koji je izravno odlučivao o drugom mjestu, odnosno srebrnoj medalji. Prva trećina završila je bez pogodaka, a onda su u razmaku od tri minute igre u drugoj dionici pala tri pogotka.

Hrvatska je povela s 2:0 pogocima Waugha i Mirića, ali je samo minuta kasnije Rybakov smanjio prednost na 2:1. Nakon manje od četiri minute igre u posljednjoj trećini Pliskauskas je poravnao rezultat na 2:2, a priliku za novo vodstvo naša je reprezentacija imala u 12. minuti.

Dosuđen je kazneni udarac u korist Hrvatske, no Vukoja je bio neprecizan. Njegovu je pogrešku ispravio Rendulić dvije minute kasnije, kada je na asistenciju Kostovića i Macaulaya zabio za pobjedu i srebrnu medalju.

Bronca je pripala Litvi, iako je Velika Britanija imala isti broj bodova, ali je u međusobnom ogledu s domaćinom upisala poraz. Promociju je još u četvrtak, pobjedom protiv Hrvatske, upisala Poljska, dok je današnjim 9:1 porazom od Nizozemske u niži rang ispala Rumunjska.

 

SP u hokeju, Divizija I skupina B, 5. kolo:

Hrvatska - Litva 3:2

Velika Britanija - Poljska 4:2

Nizozemska - Rumunjska 9:1

Redoslijed: 1. Poljska 12, 2. Hrvatska 11, 3. Litva 9, 4. Velika Britanija 9, 5. Nizozemska 3, 6. Rumunjska 1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider