Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Težak pad Pozoviva

Matthews etapnom pobjedom zadržao vodstvo na Giru

Australac Michael Matthews (Orica) pobjednik je treće etape ovogodišnjeg Gira d'Italia vožene od Rapalla do Sestri Levantea i dužini od 136 kilometara, a tom je etapnom pobjedom zadržao i vodstvo u ukupnom redoslijedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treća etapa ovogodišnjeg Gira bila je ujedno i najkraća na ovogodišnjem izdanju biciklističke utrke kroz Italiju, a vozači su pred sobom imali nekoliko uspona prije završnice u Sestri Levanteu na obali Ligurskog mora. Priličan broj uspona iz konkurencije za etapnu pbojedu izbacio je veliki broj sprintera, pa je Matthews u završnom sprintu lakoćom nadmašio drugoplasiranog Talijana Fabija Fellinea (Trek) i trećeg Belgijanca Philippea Gilberta (BMC).

U ukupnom redoslijedu Michael Matthews ima šest sekundi prednosti u odnosu na drugog momčadskog kolegu i sunarodnjaka Simona Clarkea, te 10 sekundi ispred trećeg, još jednog momčadskog kolege i sunarodnjaka Simona Gerransa.

Etapu je obilježio težak pad jednoga od kandidata za visok plasman u ukupnom redoslijedu, Talijana Domenica Pozzoviva (AG2R), koji je izgubio kontrolu nad svojim biciklom na nizbrdici 40-ak kilometara prije cilja, te je snažno udario licem o asfalt. Pozzovivo, koji je prošle godine bio peti na Giru, zbog toga je pada morao odustati od daljnjeg nastupa, te je kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu. Srećom, liječnička služba utrke objavila je kako nije zadobio ozljede opasne po život.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider