Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Mateša i dalje na čelu HOO-a

Mateša je bio jedini kandidat za predsjednika HOO-a, a njegovu kandidaturu predložio je Hrvatski rukometni savez. Podsjetimo, Mateša je dolazi iz jednog drugog sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skupština Hrvatskog olimpijskog odbora ponovo je izabrala Zlatka Matešu za predsjednika HOO-a na razdoblje od četiri godine.

Mateši je to treći mandat na funkciji čelnog čovjeka hrvatskog sporta. 

Zlatko Mateša bio je jedini kandidat za predsjednika, a njegovu kandidaturu je istaknuo Hrvatski rukometni savez (HRS).

Na čelo HOO-a došao je u listopadu 2002., kada je naslijedio Zdravka Hebela, koji je podnio ostavku.

Mateša je bio predsjednik Vlade RH od 1995. do 2000. godine. Kao sportski dužnosnik radio je u vaterpolu i zrakoplovnom sportu, a dvije je godine bio i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Na prijedlog predsjednika Mateše, Skupština je potvrdila četiri dopredsjednika HOO-a: Slavko Goluža ispred Hrvatskog kluba olimpijaca vodit će Odbor za neolimpijske športove, Luciano Sušanj ispred Hrvatskog atletskog saveza vodit će Odbor lokalnog sporta), Danko Radić ispred Hrvatskog košarkaškog saveza bit će na čelu Odbora za olimpijski program te Nada Senčar ispred Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja vodit će Odbor zimskih sportova.

Predsjednik Zlatko Mateša podnio je izvješće o četverogodišnjem djelovanju Vijeća, Skupštine i drugih tijela HOO-a. Prioriteti su bili obuhvatiti sve talentirane, mlade športaše u nekim od razvojnih programa, nastup na zimskim olimpijskim igrama i olimpijskim igrama, na međunarodnim športskim natjecanjima. Naglasak je bio i na programima o položaju športa unutar države koji su se ostvarivali u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Neke naše ideje, rekao je Mateša, nisu objektivno mogle biti prihvaćene kao što je supstitucija u izgradnji športskih objekata, preustroj klubova u dionička društva, fiksno izdvajanje za šport na lokalnoj razini, no unatoč tome lokalni šport je doživio najveći rast unutar proračuna.

Zlatko Mateša kazao je da su u ovom četverogodišnjem razdoblju prioriteti za HOO nastupi na ZOI u Vancouveru i OI London. Minimalni cilj u Vancouveru bit će osvajanje jednog odličja, dok će se u Londonu nastojati ponoviti Peking i Atenu po broju medalja, ali popraviti sjaj. Po njegovim riječima nužno je i poboljšati uvjete za pripreme i nastup športaša na međunarodnim športskim natjecanjima.

Nakon jednoglasne podrške članova Skupštine HOO-a Zlatko Mateša je istaknuo kako je očekivao nekog protukandidata jer je rok za prijavu kandidature bio duži od tri mjeseca.

'Moj ponovni izbor i ovakvu podršku članova Skupštine mogu tumačiti jedino zadovoljstvom zbog odličnih rezultata koje je u proteklom četverogodišnjem razdoblju postigao HOO', kazao je Mateša i naglasio ja njegov glavni motiv za novu kandidaturu bila spoznaja da je Šport jedan od najboljih okruženja u kojem se čovjek uopće može naći.

'Meni je uistinu privilegija raditi sa športašima', završio je Mateša.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider