Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlična vijest

Maša Martinović postala europska prvakinja!

Hrvatska karatistica Maša Martinović nova je europska prvakinja u teškoj kategoriji iznad 68 kilograma...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na 50. Europskom prvenstvu u 'Sinan Erdem areni' u Istanbulu Maša je u finalnoj borbi svladala domaću predstavnicu Meltem Hocaoglu. Do završnice borbe 26-godišnja hrvatska karatistica postupno je povećavala prednost i bila pred uvjerljivim trijumfom. U posljednjih desetak sekundi ušlo se s rezultatom 4-1, ali s obzirom da su obje natjecateljice imale tri kazne tijekom borbe, postojala je opasnost sasvim drugačijeg krajnjeg ishoda. Popustila je ipak Hocaoglu, čija je četvrta kazna ujedno značila i diskvalifikaciju, pa je konačan rezultat 8-0 za Mašu Martinović, koja je time osvojila zlatnu medalju.

Drugu subotnju medalju potvrdila je Ana Lenard u kategoriji do 61 kg. U finalnom nastupu 23-godišnja Samborka nije ponovila prošlogodišnji pothvat iz Tamperea. Nakon zlata u Finskoj, kolekciju medalja upotpunila je srebrom u Istanbulu, izgubivši u finalu od Francuskinje Lucie Ignace sa 6-0.

 

Hrvatski reprezentativac u karateu Danil Domdjoni osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 67 kilograma, te tako stigao do prve medalje nakon tri godine.

 

U susretu za treće mjesto Domdjoni je nadvisio mađarskog predstavnika Yvesa Martiala Tadissija sa 2-1. Domdjoni je poveo, mađarski natjecatelj izjednačio jedanaest sekundi prije kraja, ali je tri sekunde prije završetka ostvario završni udarac vrijedan brončane medalje.

Jelena Kovačević nije uspjela u borbi za broncu (-55 kg), uspješnija je bila Španjolka Cristina Ferrer (2-0). Do 50 kg osamnaestogodišnja Monika Berulec minimalno je izgubila od znatno iskusnije Njemice Duygu Bugur (1-0). Susret za broncu u katama porazom je završila Vlatka Kiuk, izgubivši od Čehinje Veronike Miškove (5-0).

Večeras još za naslov ekipnog europskog prvaka hrvatske karatistice sastaju se s reprezentacijom Rusije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider