Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EP u vaterpolu

Mađarska bolja od Srbije u sudaru prvaka

U derbiju 3. kola Europskog vaterpolskog prvenstva u Budimpešti svjetski prvaci Mađari pobijedili su europske prvake Srbe s 8-6...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaćini natjecanja poveli su u prvoj četvrtini s 2-0 i nakon toga više ni u jednom trenutku nisu dopustili Srbiji da dođe do izjednačenja. U dva su navrata Mađari imali i tri gola prednosti i na koncu su mirno osigurali pobjedu koja im vjerojatno osigurava prvo mjesto u skupini.

Po dva su gola za Mađare u ovoj utakmici postigli Denes Varga, Norbert Madaras i Marton Vamos, dok su za Srbiju isti broj pogodaka zabili Filip Filipović i Stefan Mitrović.

Podsjetimo, ranije tijekom dana Hrvatska je u ovoj skupini pobijedila Francusku s 14-11, a Španjolska je bila bolja od Njemačke s 11-8. Hrvatska je zasad druga u skupini, ali tek joj sada slijede najteži dvoboji, najprije protiv Srbije, pa onda i protiv Mađarske.

Izgubi li obje utakmice, izgledno je da će gol-razlika odlučivati hoće li u drugi krug naša reprezentacija ili Španjolska. Hrvatska trenutno ima nešto bolji učinak (+8), ali Španjolci (0) tek igraju protiv slabašnih Francuza protiv kojih će moći popraviti gol-razliku. (TS) 

Europsko prvenstvo u vaterpolu, 3. kolo:

Skupina A:

Italija - Gruzija 15-5

Grčka - Rusija 12-6

Crna Gora - Rumunjska 13-8

Redoslijed: 1. Italija 9, 2. Crna Gora 9, 3. Grčka 6, 4 .Rumunjska 3, 5. Rusija 0, 6. Gruzija 0

 

Skupina B:

Hrvatska - Francuska 14-11 (5-3, 3-2, 2-3, 4-3)

Španjolska - Njemačka 11-8

Mađarska - Srbija 8-6

Redoslijed: 1. Mađarska 9, 2. Hrvatska 7, 3. Srbija 6, 4. Španjolska 4, 5. Njemačka 0, 6. Francuska 0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider