Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Medvjedi nisu razočarali

Ma kakav NHL: Luda atmosfera u 'Putinovu domu', a Ilji se nije dalo!

Medveščak je izgubio u Sankt Peterburgu, ali igrom nije razočarao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Impresivno, spektakularno, zadivljujuće! Malo je hokejaških dvorana u svijetu gdje se može doživjeti spektakl u kakvom su danas sudjelovali i hokejaši Medveščaka. U dupkom punoj Ledenoj palači u St. Peterburgu, pred 12.300 navijača, medvjedi su izgubili od SKA 0:3, no mogli su uživati što su imaju čast igrati na prvoj domaćoj utakmici SKA ove sezone.

>> Medveščak u Sankt Peterburgu pretrpio četvrti uzastopni poraz

Na trenutke se zbog zaglušujućeg navijanja i pljeskanja doslovno ništa nije čulo u dvorani, bio je to amerikanizirani spektakl dostojan najvećih utakmica NHL-a, jedan od onih koji se nikad ne zaboravlja.

„Ma kakav NHL, nisu oni niti upola glasni i emotivni kao naši navijači“, rekao je jedan ruski novinar u dvorani.
"Ilja, Ilja" nekoliko su puta zazivali navijači SKA, no Ilju Kovaljčuka, najveću zvijezdu svog kluba i KHL-a, nisu dočekali.

Službeno objašnjenje je da nema posebnog razloga zašto nije igrao protiv Medveščaka.
„Imao je nekih problema sa zdravljem“, neuvjerljiv je bio trener domaćih Jukka Jalonen.
„Očito mu se nije dalo igrati“, slegnula je ramenima ruska novinarka.

S Kovaljčukom na ledu ili bez njega, Medveščak je odigrao vrlo dobru utakmicu, pogotovo kada se zna da je Mark French složio momčad bez čak tri standardna beka – Stevea Montadora, Marka Popovica i Marka Katica, te napadača Charlesa Lingleta, jer svi oni imali su zdravstvene probleme.

Kada je Kalinjin u 4. minuti zabio za vodstvo SKA 1:0, mnogi su pomislili da će najskuplja momčad lige "natrpati" medvjede, no zagrebačka se momčad držala sjajno veći dio utakmice, o čemu govori i većih broj udaraca na vrata (Medveščak 31, SKA 24). Protiv jednog od glavnih favorita lige, čiji je veliki navijači i Vladimir Putin, medvjedi nisu razočarali.

„Bila je ovo odlična utakmica, vrlo sam zadovoljan, napredujemo iz utakmice u utakmicu“, rekao je trener Medveščaka Mark French.

Nakon 5. kola Medveščak je 10. od 14 momčadi na Zapadu, a iduću utakmicu igra prekosutra u Čerepovcu. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider