Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
I Ana u akciji

Lucija Zaninović brončana na Australian Openu

Splitska taekwondašica Lucija Zaninović osvojila je bronačnu medalju, a njezina sestra blizanka Ana peto mjesto na G2 turniru Australian Open, koji je ovog vikenda održan u Melbourneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon čak četiri odličja za hrvatski taekwondo na Europskim igrama u iznimno jakoj konkurenciji, splitske blizanke nastupile su ovog vikenda u dalekoj Australiji na G2 turniru koji pobjednicima nosi 20 bodova u olimpijskom rankingu. Lucija Zaninović je u kategoriji do 49 kilograma pobjedama protiv Tajvanke Huai Hsuan Huang 3-2 i Ruskinje Svetlane Igumenove 13-3 stigla do brončanog odličja i 7,2 bodova u borbi za Rio. Luciju je bez borbe predala polufinalni dvoboj bivšoj svjetskoj prvakinji Chanatip Sonkham iz Tajlanda.

Puno važniji je svaki bod Ani Zaninović, brončanoj na Svjetskom prvenstvu i Europskim igrama, koja je u Australiji stigla do petog mjesta i 4,32 boda. U prvom kolu kategorije do 53 kilograma Ana je slavila protiv Therese Tone 13-1 da bi u drugom kolu izgubila od Kineskinje Tian Rui Zhan s 4-8.

Ana i Lucija nastavljaju svoju turneju i nakon Bakua i Australije te sele prema Koreji, na poprište Univerzijade, gdje će im se priključiti i ostatak ženske reprezentacije predvođen Marinom Sumić i Ivom Radoš iz Metalca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider