Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
To je za njih - izazov

Lovci na oluje pokorili i najopasnije valove

Valovi visine jedne zgrade, vjetar do 130 km/h i skoro nikakva vidljivost uvjeti su od kojih svi bježe, škole se zatvaraju, a na vrata i prozore stavlja se zaštita.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, za neke su takve oluje životni izazov i spremno ih čekaju mjesecima. Najizazovnije svjetsko natjecanje u jedrenju na dasci Red Bull Storm Chase u takvim olujama traži svoje junake, a Francuz Thomas Traversa zaslužio je titulu vladara olujnih valova.

Natjecanje koje je započelo u kolovozu 2012. godine okupivši deset najboljih i najhrabrijih svjetskih daskaša završeno je u siječnju 2014. godine na britanskoj obali, gdje se četvero finalista borilo s olujnim vjetrom u Cornwallu. Brazilski daskaš Marcilio Browne i Nijemac Leon Jamaer završili su kao drugoplasirani i trećeplasirani iza pobjednika Traversa.

Kako bi ulovili najzahtjevnije olujne uvjete, natjecatelji cijelo vrijeme (ukupno 18 mjeseci koliko je natjecanje trajalo) moraju biti u pripravnosti te unutar 48 sati stići na lokaciju prije samog olujnog udara.

Prve dvije olujne misije održane su u Irskoj i Australiji, nakon kojih je četvero najboljih spremno čekalo na završnicu u kojoj je proglašen svjetski Red Bull Storm Chase prvak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider