Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi nosili crne poveze

Londonski maraton prošao bez incidenata, slavili Kebede i Jeptoo

Etiopski atletičar Tsegaye Kebede pobjednik je Londonskog maratona koji se ove nedjelje održao u glavnom gradu Engleske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kebedeu je ovo drugo slavlje na Londonskom maratonu, a prvo je ostvario 2010. godine. Etiopljanin je slavio ispred Kenijca Emmanuela Mutaija, kojeg je dostigao i prestigao u samoj završnici utrke za konačnu pobjedu s vremenom 2h06:04. Mutai je u konačnici posustao i zaostao 30 sekundi. Ayele Abshero osvojio je bronačnu medalju.

Dvostruki olimpijski pobjednik Mo Farah trebao je pomoći u obaranju rekorda tako da trči prvi dio maratona i "nabije" tempo, što je i učinio, no rekord ipak nije pao. Štoviše, Farah je umalo propustio start utrke, jer je, prema pisanju britanskih medija - zaspao!

U konkurenciji žena slavila je Kenijka Priscah Jeptoo (2h20:15) ispred sunarodnjakinje Edne Kiplagat. Japanka Yikiko Akaby osvojila je broncu.

Spomenimo i da su trkači nosili crne poveze oko ruke za žrtve bombaškog napada u Bostonu ranije ovog tjedna, također u maratonskoj utrci. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider