Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedan od najtrofejnijih

Lino Červar dobio veliko priznanje: 'Ovo je prekrasno'

Lino Červar dobio je veliko priznanje Europske rukometne federacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar (65) dobio je veliko priznanje Europske rukometne federacije (EHF) primivši u Krakowu nagradu za najveća trenerska dostignuća u karijeri.

Červar je postao prvi trener koji je dobio ovo priznanje, a nagradu mu je uručio predsjednik EHF-a Jean Brihault.

"Ja nisam profesor rukometa, nego rukometni trener s vizijom i idejama. Moji rezultati su samo proizvod stalnog učenja i analiziranja. Ovo je prekrasno priznanje trenerske karijere duge 40 godina", rekao je Červar na svečanosti u Krakowu.

Još vijesti

Červar je jedan od najtrofejnijih trenera u povijesti ovog sporta. Pod njegovim vodstvom hrvatska vrsta je osvojila svjetsko zlato u Portugalu (2003), olimpijsko zlato u Ateni (2004), te dva svjetska srebra (2005, 2009) i dva europska srebra (2008, 2010).

Červar je osvojio i osam naslova prvaka Hrvatske i sedam hrvatskih kupova na klupi Zagreba, te četiri makedonska naslova prvaka i četiri Kupa na klupi skopskog Metalurga.

"Hvala EHF-u na ovoj nagradi," kazao je hrvatski stručnjak, dodavši: "Uvjeren sam u svjetlu budućnost rukometa. Naravno, rukometna tehnika je uvijek u središtu pozornosti. Bez tehnike nema uživanja u igri. Siguran sam kako će rukomet postati globalni europski događaj," poručio je Červar koji je i dvostruki dobitnik Državne nagrade za šport "Franjo Bučar".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider