Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
KAKVA ŠTETA

Lindsey Vonn objavila 'najtežu odluku u svojoj karijeri'

Vodeća skijašica u Svjetskom kupu ozlijeđena je više nego što se mislilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeća u ukupnom poretku skijašica za Svjetski kup Amerikanka Lindsey Vonn na svojoj Facebook stranici objavila kraj ove sezone zbog ozljede, nazvavši to najtežom odlukom u svojoj karijeri.

"Danas donosim jednu od najtežih odluka u životu. Prekidam natjecanja u Svjetskom kupu zbog posljedica ozljede koju sam zaradila u subotu. S obzirom na vodstvo u Svjetskom kupu, to je jedna od natježih odluka u karijeri", napisala je na svojoj Facebook stranici 31-godišnja američka skijašica.

Kako je dodala "snimka frakture njenog lijevog koljena pokazala je da se radi o puno težoj ozljedi nego što se mislilo te da bi daljnja oštećenja mogla uzrokovati teže operacije kojima bi ugrozila nastavak skijaške karijere".

Nakon što je u subotu u Andori pala u utrci superveleslaloma (VIDEO) poslije čega su se pojavile glasine da je teže ozlijedila ligamente koljena, Amerikanka je u nedjelju odlično odvozila slalom i spust za kombinaciju i zauzela 13. mjesto čime je povećala prednost u ukupnom poretku ispred Švicarke Lare Gut.

Vonn je prošli mjesec osvojila rekordni 20. trofej u Svjetskom kupu osiguravši mali kristalni globus u spustu. Do sada je slavila u 76 utrke Svjetskog kupa i lovi rekord švedskog skijaša Ingemara Stenmarka sa 86 pobjeda kao i peti Veliki Kristalni globus. U ukupnom poretku skijašica ima prednost od 28 bodova ispred Gut.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider