Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Očajna staza

Lindsay Vonn odbila nastupiti: Ovo je bilo smiješno!

Američka skijašica Lindsay Vonn odbila je nastupiti u slalomu na nedjeljnoj alpskoj kombinaciji za Svjetski kup u Banskom, a uvjete na stazi nazvala je preopasnima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skijašica s najviše pobjeda u Svjetskom kupu, Amerikanka Lindsay Vonn, bila je u skupini natjecateljica koje su kritizirale organizatore utrke u Banskom i čelnike FIS-a koji su dopustili da se natjecanje održi unatoč preopasnim uvjetima na stazi.

"Ovo je bilo smiješno, na ovakvom je snijegu bilo preopasno skijati. Morala sam cijelo vrijeme usporavati, jer ništa nisam vidjela. Najvažnije mi je da sam neozlijeđena stigla do cilja", komentirala je Vonn nakon što je završila prvu dionicu alpske kobmbinacije, a od nastupa u slalomu je odustala.

Austrijanka Nicole Hosp, ukupna pobjednica Svjetskog kupa 2007., nije uspjela završiti slalomsku utrku u nedjelju i pridružila se Vonn u kritikama na račun organizatora.

"Staza je bila očajna, puna rupa. Tako je bilo sva tri dana. Ne znam kako su mogli dopustiti da se to dogodi", izjavila je Hosp.

Organizatori utrke u Banskom inzistirali su na održavanju alpske kombinacije jer nisu željeli otkazati još jedno natjecanje, nakon što su zbog magle i slabe vidljivosti to morali učiniti u petak i subotu s utrkama u super G-u. Ako će uvjeti to dopustiti, jedan će super G ipak biti održan u ponedjeljak. Start je predviđen za 10,15 sati po hrvatskom vremenu.

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati