Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dvije sjajne vožnje

Ligety očitao lekciju Hirscheru i uzeo veleslalomski globus

Američki skijaš Ted Ligety pobijedio je u pretposljednjem ovosezonskom veleslalomu, održanom u subotu u Kranjskoj Gori. Ujedno je osigurao i mali globus u ovoj disciplini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još je jednom sjajni 28-godišnji Amerikanac bio nedodirljiv za svu konkurenciju u veleslalomu. Peta mu je to ovosezonska pobjeda u veleslalomu i sedmi plasman na postolje. Nisu mu smetali ni vrlo teški uvjeti u Kranjskoj Gori gdje je jaka kiša znatno oštetila stazu.

Slavio je u vremenu 2:35.43 i ostavio iza sebe za 45 stotinki Marcela Hirschera, do danas jedinog konkurenta za mali globus. Austrijanac je sjajno odradio drugu vožnju i napredovao s petog na drugo mjesto, ali njegov zaostatak jednu utrku prije kraja sada iznosi nedostižnih 125 bodova. Za Ligetyja je ovo četvrti mali globus u veleslalomu u kojem je i aktualni dvostruki svjetski prvak.

Dobar je posao, unatoč tome što mu je izmaknuo mali globus, odradio i Hirscher koji je povećao prednost u ukupnom poretku na 69 bodova u odnosu na Aksela Lunda Svindala koji je u subotu bio šesti. Između Hirschera i njega su se smjestili Alexis Pinturault, Felix Neureuther i Thomas Fanara.

Naš Ivica Kostelić je utrku završio na 15. mjestu s 2.34 sekunde zaostatka za Ligetyjem. U ukupnom je poretku zadržao peto mjesto.

 

Svjetski kup skijaša, veleslalom u Kranjskoj Gori:

1. Ted Ligety (SAD) 2:35.43

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.45

3. Alexis Pinturault (Fra) +0.77

4. Felix Neureuther (Njem) +0.81

5. Thomas Fanara (Ita) +1.22

6. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.30

15. Ivica Kostelić (Hrv) +2.34

 

Poredak u veleslalomu:

1. Ted Ligety (SAD) 620

2. Marcel Hirscher (Aut) 495

3. Manfred Mölgg (Ita) 275

11. Ivica Kostelić (Hrv) 140

 

Ukupni poredak:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1295

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 1226

3. Ted Ligety (SAD) 909

4. Felix Neureuther (Njem) 848

5. Ivica Kostelić (Hrv) 740

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider