Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Atraktivni protivnici

U Arenu stižu Duvnjak, Vori i Červar: 'Nemoguća' skupina Lige prvaka za Zagreb!

Rukometaši CO Zagreba igrat će u skupini A Lige prvaka s Kielom, skopskim Metalurgom, španjolskim Naturhouse La Rioja, pariškim PSG-om i momčadi iz kvalifikacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ždrijeb je hrvatskom prvaku dodijelio vrlo atraktivnu skupinu s bivšim prvakom Kielom, jakim Metalurgom i PSG-om, dok će posljedni protivnik biti pobjednik kvalifikacijske skupine u kojoj su bjeloruski Meškov Brest, novosadska Vojvodina, slovački Tratran Prešov i nizozemski Targos Bevo.

U skupini B igrat će Barcelona, Kolding, Alingsas, Wisla Plock, Flensburg-Handewitt i pobjednik kvalifikacijske skupine 3 u kojoj su Constanta, Haslum, Bešiktaš i Hasselt, dok su u skupini C Veszprem, Celje Pivovarna Laško, Čehovski medvedi, Rhein-Neckar Löwen, Vardar Skopje i Montpellier. U skupini D ždrijeb je spojio Vive Targi Kielce, Dunkerque, Kadetten Schaffhausen, Pick Szeged, Aalborg i pobjednika kvalifikacijske skupine 2 u kojoj su Motor Zaporožje, Porto, Alpla i Junior Fasano.

Prvo kolo se igra od 24. do 28. rujna, a četiri najbolje ekipe iz svake skupine plasirat će se u daljnje natjecanje. 

Liga prvakinja: Lokomotiva s aktualnim pobjednicama

Rukometašice zagrebačke Lokomotive dobile su tešku skupinu u kojoj su europske prvakinje Gyor, odličan sastav Viborga i neugodni švedski Savehof.

Obavljen je i ždrijeb dviju kvalifikacijskih skupina, a hrvatske doprvakinje Podravka Vegeta iz Koprivnice igrat će u drugoj protiv norveškog sastava Byasen iz Trondheima. Ukoliko svladaju Norvežanke Podravka će se za plasman u Ligu prvakinja boriti s boljim iz dvoboja danskog FC Midtjyllanda i Radničkim iz Kragujevca.

U skupini A igrat će Krim iz Ljubljane, ruski Dinamo iz Volgograda, avstrijski Hypo Niederösterreich i pobjednik 1. kvalifikacijskog turnira, u skupini B nastupat će Budućnost Podgorica, Thüringer, Vardar Skopje i pobjednik 2. kvalifikacijskog turnira, a u skupini B Larvik, Baia Mare, Metz i Lublin. Prvo kolo igrat će se sredinom listopada.

Za novu sezonu Lige prvakinja uveden je novitet da iz svake skupine prolaze tri najbolje ekipe, a nakon toga se u glavnoj fazi formiraju se dvije skupine po šest ekipa, a najbolje četiri iz svake skupine proći će dalje u četvrtfinale. Tamo će se igrati po sistemu prvi s četvrtim i drugi s trećim, a pobjedničke četiri ekipe plasirat će se na Final Four. (Hina)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider