Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Life World Run

Prijavi se. Trči za one koji ne mogu!

Prijave za utrku Wings for Life World Run su počele, a traju do 20. travnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportska povijest ne pamti utrku koju je trčao baš cijeli svijet. No to će se dogoditi 4. svibnja kada počinje Wings for Life World Run koja u Hrvatskoj kreće u Zadru točno u podne po našem vremenu, ali istovremeno i u cijelom svijetu. Trčat će se na šest kontinenata, na više od 40 lokacija i neovisno o vremenskim prilikama. Trčati mogu svi i to s jednim ciljem – pomoći zakladi Wings For Life koja traži lijek za ozljede leđne moždine, a prijave su već počele.

''Ozljede leđne moždine ne smiju i ne mogu ostati pitanje sudbine. S obzirom da vjerujemo u bolju i drugačiju budućnost pozivam vas da trčimo za one koji to ne mogu'', uputio je poziv svima koji se još nisu prijavili Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza i sportski direktor utrke Wings for Life World Run.

Nema ograničenja, prijaviti se mogu svi, profesionalni sportaši, rekreativci, kao i oni koji nikada nisu trčali, ali žele trčati za pravu stvar. Na startu u Zadru sa natjecateljima će startati i Lisa Stublić, hrvatska maratonka i ambasadorica utrke Wings for Life World Run.

''Svaki profesionalni trkač ima svoj određeni cilj i stil trčanja, a ova utrka je dobra i drugačija jer nema cilj, u njoj ne možeš trčati brže ili sporije i nije bitno koliko ćeš trčati. Jedino što je bitno je da sudjelovanjem pomažeš drugima. Ni ja još uvijek ne znam koliko ću trčati, to ovisi o mojim treninzima, ali pretpostavljam da ću trčati između 20 i 40 km i to ne brzo već sporije, u ritmu sa trkačima oko sebe. Pozivam sve da dođu na utrku zato što na svijetu postoje ljudi koji ne mogu hodati, a zahvaljujući nama i oni će jednog dana moći ne samo hodati već i trčati'', kaže Lisa Stublić.

Svatko postavlja svoj cilj pokušavajući što dulje trčati ispred presretačkog vozila. Prijavi se. Prijave traju do 20. travnja, a registrirati se može putem službene stranice www.wingsforlifeworldrun.com.

Utrka traje sve dok na svijetu ne ostanu trčati posljednji natjecatelj i natjecateljica koji će potom biti okrunjeni pobjednicima utrke Wings for Life World Run i za nagradu dobiti put oko svijeta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider