Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nakon pet nezaboravnih sezona

Letang završio igračku karijeru i postao pomoćni trener Medveščaka

Dugogodišnji kapetan Medveščaka, i vjerojatno najveći ljubimac publike, 38-godišnji Alan Letang odlučio je nakon pet nezaboravnih sezona u zagrebačkom klubu završiti svoju profesionalnu igračku karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, prestankom igračke karijere Letangov angažman u Medveščaku ne završava. Svoju profesionalnu karijeru u hokeju Letang je odlučio nastaviti upravo u Zagrebu, na klupi Medveščaka u funkciji pomoćnog trenera uz bok novom glavnom treneru Chucku Weberu, objavio je danas zagrebački hokejaški klub.

Rođeni Kanađanin ove je godine zaigrao i za hrvatsku reprezentaciju u hokeju na ledu, dok je 2013. u reprezentaciji obnašao dužnost generalnog menadžera.

"Dolazeći u Hrvatsku 2009. godine nisam mogao ni sanjati da će meni i mojoj obitelji Zagreb i Hrvatska postati dom daleko od doma, a Medveščak moja druga, sportska obitelj. Žalostan sam što je igračkoj karijeri došao kraj, ali istovremeno i sretan jer sam imao priliku igrati s nekim od najboljih suigrača u karijeri, ali i igrati za najbolje navijače na svijetu. Hvala vam na svakom trenutku provedenom zajedno u ovih pet nezaboravnih godina. Međutim, ja ne ostavljam Zagreb i Hrvatsku. Naš zajednički put ovdje nije ni izbliza završio i uvjeren sam da su pred nama još brojne pobjede. Odlučio sam prihvatiti ponudu svojeg kluba da u novoj sezoni obavljam funkciju pomoćnika glavnog trenera prve Medveščakove momčadi. Time za mene počinje novo, uzbudljivo poglavlje u kojem želim pridonijeti u daljnjem razvoju ovog kluba", napisao je Letang u pismu navijačima Medveščaka.

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider