Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajna vijest

Letang ostaje u Medveščaku i petu sezonu zaredom!

U godini kada Hrvatska postaje 28. članica Europske unije i u godini u kojoj je KHL Medveščak Zagreb postao 28. član Kontinentalne hokejske lige (KHL), vjernost najtrofejnijem hrvatskom klubu u hokeju na ledu produžila je Medveščakova legendarna 28-ica Alan Letang!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kanadskom braniču ovo će biti peta sezona zaredom da će nositi dres medvjeda te će ponovo, kao i prije četiri sezone u EBEL-u, krenuti s Medveščakom u novu, nepoznatu pustolovinu. Tijekom protekle četiri sezone Letang je za Medveščak odigrao 216 utakmica, uključujući doigravanje, i upisao 96 bodova (26 golova, 70 asistencija), a od prve sezone povjerena mu je i kapetanska uloga te je s ponosom četiri sezone nosio slovo ''C'' na prsima.

''O klubovima, ugovorima i promjenama ne razmišljate tijekom sezone. Jednostavno ste posvećeni igri. I zato sam iskren kad kažem kako povratak u Zagreb i Medveščak petu sezonu zaredom nisam sigurno niti promišljao u najluđim, ali i najljepšim snovima. Kada sam dolazio prije četiri sezone, momčad je bila u stvaranju, ljudi su vođeni entuzijazmom i ljubavlju gradili novu povijest Medveščaka, a ja sam baš kao i cijeli tim rastao s klubom i navijačima iz sezone u sezonu. Medveščak je danas klub prepoznat u cijelom svijetu, a ulazak u veliki KHL konkretno i zasluženo priznanje svima onima koji su vjerovali u naš klub! Za mene ovo je novo životno iskustvo i iznimna mi je čast što ću i petu sezonu klizati i igrati za najbolje navijače na svijetu. Vraćam se u Zagreb po nove izazove, a siguran sam da će Medveščak i njegovi navijači ponovo biti najljepša sportska priča koju sam ikada mogao zamisliti i u kojoj sam mogao tijekom svoje profesionalne karijere sudjelovati!'', rekao je sada već legendarni kapetan KHL Medveščak Zagreb, Alan Letang.

Prije dolaska u Medveščak Letang je igrao za AHL klubove Fredericton Canadiense, Saint John Flamese, Bridgeport Sound Tigerse, tadašnje IHL klubove Michigan K-Wingse i Utah Grizzliese (današnji član ECHL-a), njemačke prvoligaše ESV Kaufbeuren, Augsburger Panther, Hamburg Freezerse i Nürnberg Ice Tigerse, švicarskog prvoligaša Zug i drugoligaša Langnau te austrijski Innsbruck. Godine 1993. izabran je na NHL draftu kao 203. izbor od strane Montreal Canadiensa, a tijekom profesionalne karijere odigrao je i 14 utakmica u najjačoj hokejskoj ligi na svijetu NHL-u noseći dres Dallas Starsa, Calgary Flamesa i New York Islandersa. Od 2010. Alan Letang je sportski glasnogovornik UNICEF-a.

''Iznimno nam je drago što je kapetan Alan Letang odlučio još jednu sezonu provesti s nama. On je igrač koji unosi odličnu radnu etiku iprofesionalizam u momčad, ali i cijelu organizaciju. Zajedno s Alanom radujemo se novim izazovima i prilikama koje donosi KHL'', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider