Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čeka ih Chicago

LA Kingsi furioznom drugom trećinom u finalu Zapada

Siloviti Los Angeles Kingsi slavili su u Honda Centeru kod domaćih Anaheim Ducksa 6:2 (3:0, 2:1, 1:1) u odlučujućoj, sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NHL lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kingsi su time dobili dramatičnu bitku za južnu Kaliforniju u kojoj su dobili prve dvije utakmice, pa izgubili tri u nizu, pa opet dobili zadnje dvije. U finalu ih čekaju branitelji naslova, Chicago Blackhawksi. Podsjećamo, u finalu Istočne konferencije igrat će Montreal i New York Rangersi.

Los Angeles Kingsi su u sedmoj utakmici polufinala protiv Anaheima pitanje pobjednika riješili već u drugoj trećini, u kojoj su poveli s 5:0. Prvi period dobili su s 3:0 golovima Justina Williamsa, Jeffa Cartera i Mikea Richardsa. Početkom druge trećine je Slovenac Anže Kopitar zabio za 4:0, nakon čega je bio asistent kod pogotka Slovaka Mariana Gaborika. Kopitar je s 19 bodova, odnosno pet golova i 14 asistencija najučinkovitiji igrač u doigravanju. Marian Gaborik je, pak, s 9 pogodaka najbolji strijelac.

Do kraja utakmice su Kyle Palmieri i Corey Perry zabili za Anaheim, dok je konačnih 6:2 postavio Tanner Pearson.

"Znali smo da moramo odigrati našu najbolju utakmicu u seriji za pobjedu. To smo i učinili", rekao je nakon dvoboja Anže Kopitar.

Kingse u nedjelju čeka prva utakmica finala Zapada u Chicagu.

NHL doigravanje, polufinale Zapadne konferencije:

Anaheim – Los Angeles 2:6

Los Angeles je dobio seriju 4:3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider