Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ravno debaklu

Kvalifikacije za rukometni Euro počele senzacionalnim rezultatom

Započela je druga, ujedno i završna faza kvalifikacija za europsku smotru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jeku odbrojavanja za Svjetsko rukometno prvenstvo 2019., do kojeg je ostalo manje od 100 dana, započele su kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

To natjecanje održat će se od 9. do 26. siječnja 2020. godine i bit će to prva rukometna smotra održana u tri države: Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Tri reprezentacije domaćina te Španjolska kao branitelj naslova su se automatski kvalificirale te je još 20 slobodnih mjesta.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od osam kvalifikacijskih skupina izborit će plasman, baš kao i četiri najbolja trećeplasirana.

Nisu pobijedili Farske Otoke

Zbog toga će važan biti svaki osvojen bod, i baš zbog toga bi Crna Gora u konačnici mogla požaliti. Naime, na startu kvalifikacija, u prvoj utakmici prvog kola skupine 8, Crnogorci su kod kuće odigrali 24:24 s - Farskim Otocima.

Nakon razočaravajućeg prvog poluvremena Crna Gora je zaostajala pet pogodaka (10:15), ali su u nastavku stisnuli, čak i uspjeli preokrenuti i doći u vodstvo, međutim nisu znali sačuvati pobjedu.

Danska je neprikosnoveni broj jedan ove skupine, a Crnoj Gori se predviđala borba za drugo mjesto s Ukrajinom. Baš te dvije reprezentacije sastaju se ove nedjelje u drugom kolu. Ako Crnogorci izgube, naći će se u gotovo pa izgubljenoj poziciji...

Podsjećamo, hrvatska rukometna reprezentacija smještena je u skupinu 2 i svoju prvu utakmicu igra ovog četvrtka protiv Švicarske u Osijeku.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider