Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Nepravedna odluka'

Kakva tužba: Traže milijardu dolara od MOO-a!

Uoči Londona su im povukli suspenziju, ali čini se kako se sad to neće dogoditi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kuvajt je najavio tužbu protiv Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u kojoj će tražiti milijardu dolara odštete jer je u listopadu prošle godine izrekao zabranu nastupanja kuvajtskim reprezentacijama u međunarodnim natjecanjima zbog uplitanja države u rad nacionalnog olimpijskog odbora, objavila je Kuvajtska novinska agencija (KUNA).

"Odluka MOO-a je nepravedna i tužit ćemo ga na sudu u Švicarskoj. Neprihvatljivo je da se našim sportašima zabrani nastup na međunarodnim natjecanjima bez provedene potpune istrage", izjavio je kuvajtski ministar informiranja i mladih šeik Salman al-Hmoud al-Sabah.

Kako se ukidanje suspenzije ne očekuje prije početka Olimpijskih igara u Rio de Janeiru (5.-21. kolovoza), kuvajtski sportaši će na Igrama moći nastupati samo pod olimpijskom zastavom.

Ovo nije prvi puta da je MOO suspendirao Kuvajt, isto se dogodilo i 2010. godine, ali je ta suspenzija ukinuta prije prošlih Ljetnih OI u Londonu 2012.

Ranije ovoga mjeseca je i Međunarodni nogometni savez (FIFA) suspendirao Kuvajtski nogometni savez, a razlog je također bio uplitanje vlade u njegovo poslovanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider