Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vruća predigra Svjetskog prvenstva

Kriza na vrhuncu: HRS želi hitni sastanak i javnu ispriku

Zbog posljednjih događanja tj. sukoba i skandala vezanih za održavanje Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. u Hrvatskoj, Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza uputio je hrvatskoj javnosti priopćenje u kojem traži hitni sastanak s gradovima domaćinima SP-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, sukob nekih gradova domaćin SP-a i HRS-a nastao je nakon što su rukometni čelnici naveli iznos od 3,5 milijuna kuna s kojim bi gradovi trebali sufinancirati troškove prvenstva. Gradonačelnici su se pobunili, a odgovor je stigao nakon duge sjednice Nadzornog odbora HRS-a. Neke se velike odluke nisu donijele već će se pokušati dijalogom doći do rješenja.

>> Hoće li rukometni čelnici ponuditi ostavke?

>> Ima li kraja skandalima oko Svjetskog prvenstva?

Iz priopćenja donosimo najzanimjivije dijelove koji se direktno tiču spomenutog spora.

'Održavanje Svjetskog prvenstva u rukometu za muške bilo je, jest i bit će od iznimnog interesa za našu Domovinu, sjajna prilika za turističkom promidžbom Hrvatske, a najviše za gradove domaćine.

Upravo je i održavanje Svjetskog prvenstva osiguralo gradovima domaćinima i veliku pomoć Hrvatske Vlade u izgradnji športskih dvorana kakve bi gradovi domaćini teško mogli sami izgraditi, iako su se kandidaturom za domaćinstvo na isto obvezali.

HRS niti u jednom trenutku nije doživljavao niti gradove niti čelništva gradova domaćina kao drugu stranu, nego kao istinske prijatelje i partnere u realizaciji ovog najvećeg športskog događaja ikada održanog u suverenoj Hrvatskoj. Jednako tako HRS nikada nije doveo u pitanje domaćinstvo gradova koji su spremni izvršiti svoje obveze kao domaćini.

Upravo stoga smo bili neugodno iznenađeni medijskim istupima nekih čelnika gradova domaćina kojima se izražavala sumnja u korektnost prijedloga HRS-a upućenog prema istima u participaciji dijela troškova održavanja Prvenstva.

HRS u cijelosti odbacuje svako javno iznošenje sumnji u čestitost i motive poteza HRS-a vezanog za održavanje Prvenstva.

Upravo stoga HRS će uputiti zamolbu Organizacijskom odboru i njegovom Predsjedniku za žurnim sastankom s gradonačelnicima gradova domaćina, kako bi pomogao u argumentiranome razrješenju nastalih nesporazuma.

HRS posebno naglašava kako očekuje javnu ispriku od onih koji su izrazili sumnju u poštenje rada naših ovlaštenih dužnosnika. HRS ostaje pri jedinom mogućem stavu kako gradovi trebaju participirati u troškovima održavanja SP'2009. Naravno, troškovi moraju biti i jesu apsolutno realni i transparentni o čemu smo željeli i još uvijek želimo razgovarati sa predstavnicima gradova domaćina na sastanku Organizacijskog odbora SP'2009.

Hrvatski rukometni savez je spreman za održavanje Svjetskog prvenstva, s uvjerenjem da će to biti najbolje organizirano prvenstvo, što je zajednički cilj HRS-a, svih gradova domaćina i cijele Hrvatske', stoji između ostalog u priopćenju Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider