Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Danas spektakl

Kreće novo, nikad veće hokejsko ludilo – Medveščak u KHL-u!

Danas u 17.30 Medveščak igra povijesnu utakmicu protiv legendarnog CSKA Moskve.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kakvo će to biti zagrijavanje za ljubitelje sporta u Hrvatskoj, naročito one koji voli i nogomet i hokej. Prije nego što hrvatski nogometaši istrče na Marakanu, Medveščak će odigrati povijesnu utakmicu u KHL-u, drugoj najjačoj ligi svijeta.

Ono što je malo tko vjerovao, a netko i ismijavao, danas će se dogodiiti u Ledenoj dvorani Doma sportova. KHL liga igrat će se u Zagrebu, a na otvaranju stiže legendarni ruski klub CSKA Moskva.

Na ledu Doma sportova danas će klizati Aleksandar Radulov, čovjek kojega su mnogi proglašavali boljim i od Ovečkina i od Malkina, najvećih ruskih zvijezda. 'Zločesti dečko' ruskog hokeja nije izdržao u SAD-u. Dva puta je otišao iz NHL-a, a u KHL-u je rekorder po bodovima. Do dolaska Ilje Kovaljčuka u SKA, Radulov je bio najplaćeniji hokejaš KHL-a s čak 9,2 milijuna dolara po sezoni.

CSKA Moskva ove je godine jedan od favorita. Iz Kazana su doveli Alekseja Morozova gdje je bio dva puta prvak. Ima skoro 500 utakmica u NHL-u gdje je bio član Pittsburgh Penguinsa. S Rusijom je ovaj napadač bio svjetski prvak u dva navrata i jedan je od najboljih napadača koje ta zemlja ima.

Medveščak će se u premijernoj sezoni pokušati suprostaviti sjevernoameričkom momčadi. Čelnici KHL-a željeli su upravo takvu momčad u ligi, koja će se s Rusima imati veliko rivalstvo. Od novih Medvjeda nitko ne očekuje čuda, ali ne sumnjamo kako neće biti nikome lako.

Najzvučnija imena od novo pridošlih igrača su Kanađani - iskusno desno krilo Jonathan Cheechoo i branič Steve Montador.

Montador ima najviše odigranih NHL utakmica – 614, a u najjačoj ligi svijeta je igrao 10 godina. U sezoni 2011/12. imao je potres mozga, a kad se vratio nakon lockouta, njegova se plaća nije uklapala u okvir salary capa te je poslan u AHL da završi sezonu. Montador se potpuno oporavio od potresa mozga i nestrpljivo očekuje početak sezone.

Jonathan Cheechooo u nogama ima 560 NHL utakmica, od kojih 59 u doigravanju. Igrajući u NHL-u, u samo jednoj sezoni zabio je 56 golova te je igrao i u All Star utakmici.
Uz njega se veže i jedna zanimljivost. Cheechoo je prvi pripadnik poznatog plemena Moose Creea koji je zaigrao u NHL-u, a za odabir novog kluba te konačni prelazak u Medveščak morao je prethodno dobiti pristanak konzilija svog plemena.

Stigao je i novi trener, Mark French, kojemu je ovo prvi radni zadatak izvan Sjeverne Amerike. Mladi trener do sada je bio uspješan u AHL ligi. Cijelu svoju AHL trenersku karijeru proveo u Hersheyu te je svake sezone osigurao doigravanje, a osvojio je i Calder kup. Još uvijek drži AHL rekord kao trener koji je najbrže uspio ostvariti 100 pobjeda.

Medveščak će prve četiri utakmice igrati kod kuće, a onda sliejdi turneja po Rusiji. I ove će se sezone igrati i u Areni Zagreb. Dvije utakmice krajem prosinca te tri u siječnju.

6.09., 17:15 Medveščak – CSKA
8.09., 19:30 Medveščak – Dinamo R
10.09., 19:30 Medveščak – Lev
13.09., 19:30, Medveščak – Slovan

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider