Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odbrojavanje traje...

Kratko i efektno: Pogledajte najavu za novu skijašku sezonu

Posljednjeg vikenda u listopadu počinje nova sezona Svjetskog kupa u skijanju.

Skijaška sezona 2018./2019. (Screenshot: YouTube)

Ženskim veleslalomom u Söldenu u subotu 27. listopada počinje nova sezona Svjetskog kupa u skijanju.

Već tradicionalno je to austrijsko zimovalište prva postaja sezone s veleslalomom za skijašice u subotu i za skijaše u nedjelju. Bit će tako i ovog puta, organizatori će uspjeti sve pripremiti unatoč iznimno toplom vremenu čak i u austrijskim Alpama.

Marcel Hirscher i Viktoria Rebensburg su u prošloj sezoni osvojili veleslalomske globuse, a Rebensburg je i trijumfirala na uvodnoj utrci, dok muška nije niti održana zbog jakog vjetra.

Čudesni Austrijanac kreće u lov na svoj deveti uzastopni Veliki kristalni globus. Godinama je najbolji svjetski skijaš i pomalo nevjerojatno zvuči da je od 2012. baš u svakoj sezoni bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa.

Posljednji kojemu je prije Hirscherove ere to uspjelo bio je naš Ivica Kostelić 2011. godine, a s obzirom da Austrijanac ima tek 29 godina, prilično se dobrom čini oklada da bi Hirscher mogao još neko vrijeme biti nedostižan konkurentima.

Vonn lovi Stenmarka

Kod skijašica će glavna priča biti može li Lindsey Vonn srušiti rekord legendarnog Ingemara Stenmarka od 86 pobjeda u Svjetskom kupu. Američka specijalistica za brze discipline ih trenutno ima 82 i prije nekoliko dana je najavila da će joj ovo biti zadnja sezona.

Mikaela Shiffrin je toliko iznad svih ostalih da ju samo ozljeda može zaustaviti da ne obrani Veliki kristalni globus.

Dodajmo kako će sezona Svjetskog kupa u veljači biti prekinuta jer će se od 5. do 17. u švedskom Areu održati Svjetsko prvenstvo. Završnica sezone održat će se u Andori, u tamošnjem ski resortu Soldeu, od 13. do 17. ožujka 2019.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider