Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika pogreška Hirschera

Kranjska Gora: Slavlje Kristoffersena, Hrvati bez bodova

Norvežanin Henrik Kristoffersen pobijedio je u nedjelju u slalomu za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, dok nitko od tri hrvatska predstavnika nije izborio drugu utrku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijan Giuliano Razzoli bio je drugi (+0,24), a na trećem mjestu nalazi se Šveđanin Mattias Hargin (+0,86), koji je bio najbrži u prvoj vožnji. Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher napravio je veliku grešku u prvoj vožnji, ali se je najboljim rezultatom u drugoj utrci probio sa 19. na 6. mjesto.

Od hrvatskih skijaša najbliži plasmanu u drugu vožnju bio je Filip Zubčić, koji je sa startnim brojem 52, završio na 32. mjestu. Zubčiča je 29 stotinki dijelilo od druge vožnje. Ivica Kostelić završio je na 40. poziciji, a Matej Vidović je zauzeo 49. mjesto.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hirscher sa 1248 bodova, što znači da ima velike šanse da po četvrti puta zaredom osvoji veliki kristalni globus, jer drugoplasirani Norvežanin Kjetil Jansrud zaostaje 164 boda.

Do kraja sezone preostale su još samo četiri utrke, sljedećeg tjedna na završnici Svjetskog kupa u francuskom Meribelu. Jansrud može računati na berbu bodova u spustu i superveleslalomu, dok je Hirscher favorit u slalomu i veleslalomu.

Na završnici Svjetskog kupa od Hrvata će nastupiti samo 22-godišnji Filip Zubčić, koji je to zaslužio 25. mjestom u poretku veleslalomaša.

REZULTATI:

1. Henrik Kristoffersen (NOR) 1:41,26

2. Giuliano Razzoli (ITA) +0,24

3. Mattias Hargin (ŠVE) +0,86

4. Markus Larsson (ŠVE) +1,02

5. Aleksander Horošhilov (RUS) +1,07

6. Marcel Hirscher (AUT) +1,13

7. Alexis Pinturault (FRA) +1,47

8. Sebastian-Foss Solevaag (NOR) +1,52

9. Felix Neureuther (NJER) +1,55

10. Fritz Dopfer (NJE) +1,60

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider