Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čestitamo

KPK prvak Hrvatske u vaterpolu nakon 43 godine

Nakon 43 godine čekanja KPK je ponovno prvak Hrvatske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolski klub KPK je prvak Hrvatske za 2016. godinu u uzrastu nada. Nije iznenađenje, jer neki dan su na prvenstvu za kadete uzeli broncu, a u sastavu je tada bilo više od polovice igrača, koji su još uvijek u uzrastu nada.

KPK je odigrao sedam utakmica na prvenstvu i dobio ih je sve. Redom, u svom 'domu' (bazenu Gojko Arneri) dobili su u prvom krugu Cavtat 9:2, Jadran Split 7:1 i Palada Njivice 17:1. Zatim su u drugom krugu bili bolji od Mornara BS 8:2 i Primorja EB 7:1, da bi u trećem, završnom, stigle nove dvije pobjede. U polufinalu bolji su bili od HAVK Mladosti s 13:3, a u finalu još jednom od Primorja EB, ovaj put s 10:3.

Nitko im nije postigao više od tri pogotka, a oni su u prosjeku tresli po deset puta mrežu suparnika. Razlika pogodaka u konačnici 71:13!

"Svaka čast našoj dici, na borbenosti, zalaganju, htijenju… Oni su su bili tijekom cijelog Prvenstva u glavnoj ulozi, oni su istinski pobjednici. Dominirali su ovim prvenstvom što se najbolje vidi u njihovim rezultatima" rekao je nakon utakmice još 'vruć' od dojmova i mokar od završnog prisilnog kupanja njihov trener Marinko Bojić.

"KPK je daleke 1973.g zadnji put bio pionirski prvak Hrvatske... Također se igralo u Korčuli, a tada sam kao dite igrao u toj momčadi koju je vodio Feliche Tedeschi. Bio sam tada najbolji strijelac prvenstva… Evo sada gotovo 43 godine kasnije u toj istoj najmlađoj vaterpolo kategoriji sam zahvaljujući ovoj dici, sada kao najstariji, opet prvak. Hvala i publici što je došla u ovakvom broju, nadam se da će to biti poticaj da ovako mnogobrojni budu i ubuduće na svim utakmicama KPK-a", rekao je Bojić dodajući da je ovo doista veliki uspjeh korčulanskog vaterpola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider