Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oprostio se veliki hrvatski plivač

Kožulj završio karijeru 'bez ijedne mrlje'

Moja karijera je bila bez ijedne mrlje i pogreške i na to sam naizmjerno ponosan. Zadnja utrka je zapravo bila loša, ali da ovo prvenstvo nije u Rijeci ja bih se od reprezentacije oprostio još nakon OI u Pekingu, kazao je nakon zadnje utrke bogate karijere Gordan Kožulj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

32-godišnji Kožulj je na EP u 25-metarskim bazenima u Rijeci u polufinalu 100 leđno isplivao za 53.17 i to mu je donijelo 15. mjesto. Iako to nije bio rezultat za veliki oproštaj velikog plivača, a prije dva dana je na svom oproštaju od svoje discipline 200 leđno završio na infuziji, Kožulj je bio zadovoljan nastupom u Rijeci.

'Utrka je bila loša, ali je zato atmosfera bila prava za oproštaj. Bio je to jedan sentimentalni kraj u Rijeci, ne samo za mene nego i za Strahiju, Čača, Marinović, cijele jedne velike generacije na koju sam jako ponosan. Kada smo mi počinjali hrvatsko plivanje nije niti izbliza bilo ovako jako, a sada smo u poziciji na kojoj nam svi zavide. Tu su Draganja i Jovanović, ali i puno mladih plivača koji će ih naslijediti', kazao je Kožulj, koji se posebno zahvalio svojim roditeljima na podršci.

>> Kožulj završio na infuziji utrku prije kraja karijere

U svojoj bogatoj karijeri ističu se naslov svjetskog prvaka 2000. godine na 200 leđno u malim bazenima, a europskim je prvakom u 50-metarskom bazenu bio dvaput 2000. i 2002. Godine 1999. proglašen je za najboljega sportaša Hrvatske, a ima četiri sudjelovanja na Olimpijskim igrama.

'Koliko god se veselim životu nakon plivanja, toliko i strepim. Preda mnom su novi izazovi u posve novoj karijeri i to u teškoj gospodarskoj situaciji. Da bar bude kao u plivanju', zaključio je Kožulj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider