Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pobjeda Pinturaulta

Kostelić do uspjeha sezone: Doskijao do 11. postolja u Wengenu!

Kostelić je nakon spusta bio 21., ali slalom je odradio odlično i probio se do prvog podija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alexis Pinturault pobjednik je prve ovosezonske superkombinacije. Mladi Francuz slavio je u Wengenu ispred našeg Ivice Kostelića, kojeg je u spustu i jednoj vožnji slaloma ukupno ostavio iza sebe za sekundu i 15 stotinki. Na oduševljenje domaće publike treće mjesto zauzeo je Carlo Janka.

Kostelić je u spustu zauzeo tek 21. mjesto, ali s relativno malim zaostatkom za najbržim, Talijanom Christofom Innerhoferom. Kasnio je nadoknadive dvije sekunde i pet stotinki, da bi u konačnici Innerhofer za njim zaostao 57 stotinki.

U slalomu je Ivica bio neuhvatljiv za sve osim za 22-godišnjeg Pinturaulta koji je briljantno odvezao svoj slalom, a koliko je dominantan bio Francuz, dovoljno će posvjedočiti činjenica da nitko nije uspio ući u istu sekundu s njim. Kosteliću je ovo rekordno 11. postolje u Wengenu, prvo nakon Sočija (također u superkombinaciji) iz veljače prošle sezone. 

"Naravno da smo sretni s postoljem, to je već 11. u Wengenu. Malo smo imali sreće tj. drugi su imali nesreće s puštanjem vezova što je bilo specifično za današnju utrku. Nešto smo probavali sa slalomom pa ćemo vidjeti što ćemo napraviti u nedjelju. Koljeno je dosta dobro izdržalo, sad je malo kruto. Imamo sutra spust, probat ću osvojit par bodova", rekao je Kostelić nakon utrke.

Još jedan predstavnik stare garde, Benjamin Raich, bio je vrlo dobar, ali njemu je postolje izmaklo za dvije stotinke (upravo toliko je brži bio Carlo Janka).

Inače, osim Janke, u prvih 10 plasirala su se još dvojica Švicaraca - Marc Berthod je završio osmi, a Sandro Viletta deveti.

Trenutno drugoplasirani u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Norvežanin Aksel Lund Svindal, podijelio je 14. mjesto sa Slovencem Klemenom Kosijem, te je zaostatak za Marcelom Hirscherom u ukupnom poretku smanjio na 108 bodova.

Dodajmo kako se u subotu u Wengenu vozi spust, a u nedjelju slalom.

SK, superkombinacija, druga vožnja (slalom):

1. Alexis Pinturault (Fra) 51.56 / 2:41.62

2. Ivica Kostelić (Hrv) 52.73 / 2:42.77

3. Carlo Janka (Švi) 54.62 / 2:43.11

4. Benjamin Raich (Aut) 53.06 / 2:43.13

5. Christof Innerhofer (Ita) 55.35 / 2:43.34

...

 

Ukupni poredak SK:

1. Marcel Hirscher (Aut) 855

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 747

3. Ted Ligety (SAD) 676

4. Felix Neureuther (Njem) 546

...

7. Ivica Kostelić (Hrv) 415

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider