Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Simbol slobode

Kostelić skijao s olovkom za žrtve napada na Charlie Hebdo

Osim što je u petak u Wengenu po 13. put stao na pobjedničko postolje, Ivica Kostelićje skijao s olovkom pričvršćenom za ruku u znak sjećanja na žrtve terorističkog napada na redakciju Charlie Hebdoa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Kostelić je u petak doskijao do svog prvog pobjedničkog postolja nakon ožujka 2013. godine, ali u Wengenu je pobudio zanimanje medija i zbog podrške iskazane žrtvama terorističkog napada na redakciju Charlie Hebdoa. Naime, Kostelić je u petak skijao s olovkom pričvršćenom za ruku, a inače je i sam sklon crtanju karikatura i satiričkih ilustracija.

"Kako sam i ja crtao politički motivirane stripove, duboko me dirnulo ubojstvo članova redakcije Charlie Hebdoa", izjavio je najbolji hrvatski skijaš u Wengenu.

"Bilo mi je jasno da moram nešto učiniti prvi put kad mi se ukaže prilika. Ovu sam olovku nosio kao simbol slobode i za ljude ubijene u Parizu. Olovka je snažno oružje, ima iznimnu moć i osjetio sam potrebu solidarizirati se sa svim ljudima koji pronose poruku o slobodi govora", dodao je Kostelić.

Od skijaša je već prošlog vikenda u Adelbodenu Francuz Alexis Pinturault za vrijeme veleslaloma, u kojem je osvojio drugo mjesto, na svojoj kacigi istaknuo natpis "Je suis Charlie".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider