Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo Ivice za kraj

Sjajni Ivica Kostelić treći na kraju sezone!

Odličan kraj sezone imao je najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić. Sezonu je Kostelić završio kao peti u ukupnom redoslijedu, dok je završio i kao treći u slalomaškom redoslijedu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvojio je Kostelić u posljednjoj utrci sezone, slalomu u Lenzerheideu, treće mjesto, nakon što je bio drugi poslije prve vožnje. Prvi je ostao Nijemac Felix Neureuther, dok se na drugo mjesto probio Austrijanac Marcel Hirscher, ukupni pobjednik Svjetskog kupa i pobjednik u slalomu. Ukupno su njih trojica i najbolji slalomaši ove sezone.

Ovo treće mjesto je za Kostelića bilo četrdeseto pobjedničko postolje u karijeri, kada su u pitanju slalomske utrke. U tom su pogledu od Ivice bolja samo dvojica skijaša, legende Ingemar Stenmark i Alberto Tomba. Šveđanin je kroz svoju karijeru upisao 87 slalomskih postolja, a Tomba 57.

Kostelić je na kraju skupio točno 900 bodova u ukupnom redoslijedu, dok je u poretku slaloma za tri boda prestigao Šveđanina Myhrera, koji je danas bio četvrti, ali je primjerice njegov zaostatak za Neuretherom bio veći od jedne sekunde. Jedino su Hirscher i Kostelić uspjeli ući u zaostatak manji od sekunde za pobjednikom, njemačkim slalomašem. 

Kostelić: Na kraju smo dobili mnogo više nego što smo očekivali

"Zadovoljni smo i sretni. Bilo mi je najbitnije uoči ovog posljednjeg slaloma biti ispred Myhrera i da ga preteknem u redoslijedu slaloma. I uspio sam, dobro je bilo u oba laufa samo mi je žao što je postava druge vožnje stvarno bila lagana i ništa se značajno nije moglo napraviti. Ali, dobro je", rekao je Kostelić koji je slalom u Lenzerheideu završio kao treći, poslije drugog mjesta iz prvog laufa.

"Nije me ništa boljelo danas i mogao sam dati sve najbolje od sebe. Inače, s obzirom na sve kroz što smo prolazili i iz perspektive kada je stvarno bilo teško zbog koljena, ovo je ukupno odličan rezultat. Dobili smo na kraju mnogo više od onog što smo očekivali." (TS)

Svjetski kup završnica, slalom:

1. Felix Neureuther (Njem) 1:52.20

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.36

3. Ivica Kostelić (Hrv) +0.51

4. Andre Myhrer (Šve) +1.08

5. Steve Missillier (Fra) +1.29

...

Konačni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1535

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 1226

3. Ted Ligety (SAD) 1022

4. Felix Neureuther (Njem) 948

5. Ivica Kostelić (Hrv) 900

...

Konačni redoslijed slaloma:

1. Marcel Hirscher (Aut) 960

2. Felix Neureuther (Njem) 716

3. Ivica Kostelić (Hrv) 535

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider