Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije ispalo dobro

Kostelić: Pokušao sam, ali skije su cijelo vrijeme klopotale!

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić slabo je odradio današnji (petak) veleslalom na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu. Zauzeo je 25. mjesto s 5.80 sekundi zaostatka za zlatnim Tedom Ligetyjem…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije prve vožnje Kostelić je bio čak 4.47 sekundi sporiji od Ligetyja.

"Koljeno je dobro. Od prvih vrata sam osjetio da mi se skije skližu i dalje je to bilo dosta nesigurno. Pokušao sam nešto napraviti, ali skije su cijelo vrijeme klopotale, nisu išle tečno i onda se nakupilo dosta zaostatka", rekao je Zagrepčanin nakon prvog ''laufa''.

Nakon završetka utrke je, pak, dodao:

"Ne mogu reći da se nisam sav angažirao, barem u glavi, ali jednostavno nije ispalo dobro."

Kostelića u nedjelju još očekuje nastup u njegovoj najjačoj disciplini - slalomu. Nakon srebra u super-kombinaciji, o eventualnoj novoj medalji nije želio govoriti.

"Moram biti oprezan sa željama", zaključio je.

Ligety: Ovo je tako dobar osjećaj

"Ovo je tako dobar osjećaj. Sretan sam jer sam uspio obraniti naslov", ponavljao je američki skijaš Ted Ligety nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu osvojio i treću zlatnu medalju.

Nakon naslova u super G-u i super-kombinaciji 28-godišnjak je u petak zasjeo na tron i u veleslalomu, svojoj najjačoj disciplini. Postao je time prvi skijaš u posljednjih 45 godina koji je osvojio tri zlata na jednom SP-u, a još ima šansi izjednačiti i Jean-Claudea Killyja koji je 1968. osvojio četiri zlatna odličja. No, za to će mu trebati pobjeda u slalomu u kojem ipak nije tako dobar.

"Nije bilo lako. Išao sam na rizik iako je staza bila teška. Bilo je prilično mračno i grbavo. Napravio sam nekoliko pogrešaka u drugoj vožnji, ali mogao sam ih si priuštiti s obzirom da sam imao 1.3 sekunde prednosti iz prvog 'laufa'", kazao je Ligety.

"Cijelu prvu vožnju sam odradio čisto, bilo je prilično dobro, ali mislim da neki drugi dečki nisu odskijali onako kako mogu", dodao je Amerikanac koji je na koncu bio 81 stotinku brži od domaćeg junaka Marcela Hirschera kojem je pripalo srebro.

Austrijanac je u četvrtak ozlijedio leđa tijekom treninga, a između dviju vožnji u petak je bio na tretmanu.

"U normalnim okolnostima bih ostao u krevetu. Spavao sam samo četiri ili pet sati. Vrat me također boli. Bilo je teško skijati u takvoj situaciji i zato sam iznimno sretan zbog srebra", istaknuo je Hirscher. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider