Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dobro otvaranje sezone

Ligety prvi u povijesti pobjednik treći put zaredom u Söldenu, Kostelić 11.

Amerikanac Ted Ligety uvjerljivo je došao do prve veleslalomske pobjede na otvarajućoj utrci nove sezone Svjetskog kupa u austrijskom Söldenu. Ivica Kostelić zauzeo je 11. mjesto...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ted Ligety i treću je godinu uzastopno slavio u veleslalomu u austrijskom Söldenu, otvarajućoj utrci nove sezone Svjetskog skijaškog kupa. Nikome prije njega to dosad nije uspjelo.

Ovaj američki specijalist za veleslalom i aktualni branitelj Malog kristalnog globusa u toj disciplini, vodeći je bio i nakon prve vožnje, a na kraju je slavio sa 79 stotinki prednosti ispred drugoplasiranog Francuza Alexisa Pinturaulta. Treće je mjesto osvojio Austrijanac Marcel Hisrcher (+1.02).

Konačan poredak prve trojice identičan je onome nakon prve vožnje. Ligetyju je ostvarena pobjeda bila 18. ukupno u karijeri u Svjetskom kupu, a sve ih je ostvario u veleslalomu.

Ivica Kostelić utrku je završio na diobi 11. mjesta (sa Francuzom Thomasom Mermillodom Blondinom) uz zaostatak od 2 sekunde i 37 stotinki za Ligetyjem. Nakon prve je vožnje zauzimao osmo mjesto.

Drugi hrvatski skijaš Filip Zubčić nije izborio drugu vožnju budući je završio 58. u prvoj vožnji. (TS)

Svjetski kup skijaša, veleslalom, rezultati:

1. Ted Ligety (SAD) 1:59.50

2. Alexis Pinturault (Fra) +0.79

3. Marcel Hirscher (Aut) +1.02

4. Steve Missillier (Fra) +1.73

4. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.73

...

11 Ivica Kostelić (Hrv) +2.37

...
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider