Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Postao prvak Hrvatske

Kostelić osvojio Sljeme: 'Nije bilo milosti za mene'

Četiri dana nakon šokantnog raspleta u Schladmingu, Ivica Kostelić ponovno je bio na stazi, u borbi s vratima i štopericom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski sportaš pobijedio je na prvenstvu Hrvatske, ali i odvrtio film prošle sezone, te se osvrnuo na ljetne planove i nove skijaške izazove.

Prvenstvo Hrvatske Ivica je iskoristio kako bi se ipak trijumfom oprostio od teške sezone - sezone u kojoj je u posljednjoj utrci ostao bez malog slalomskog globusa. Razočaranje je teško skrivao...

"Svaka ozljeda je puno teži trenutak od toga, ali jedan takav rasplet me sigurno pogodio i može se reći da mi je to dosta teško palo", rekao je najbolji hrvatski skijaš.

Rezultatski gledano, ovo je bila druga najbolja Ivičina sezona, no...

"Ako vodite u 10 utrka od 11, onda imate osjećaj da bi vama to trebalo pripasti, ali ozljeda je dosta toga odlučila. Nije bilo milosti za mene u ovih zadnjih nekoliko utrka", izjavio je Ivica Kostelić.

U kakvom je stanju koljeno i hoće li biti uteg pred novu sezonu?

"To je dobro pitanje. Ja ne znam kako će se koljeno ponašati. Koljeno je puno puta operirano i ono nije u stopostotnoj funkciji kao zdravo koljeno", izjavio je Ivica.

Upravo stoga mnogi predlažu smanjenje broja nastupa, ali teško je pravog prvaka odviknuti od toga...

"Ako će bit propuštanje bilo čega to će biti na licu mjesta odlučivanje, ako skokovi npr. budu visoki", mišljenja je Kostelić.

Sljedeća sezona donosi nova pravila - radijusi skija su povećani, a visina skija s vezom smanjena. To znači da...

"Skijaš će sam morati više uložiti u skiju jer skija neće više davati natrag kao do sada", objasnio je Ivica.

Pred Ivicom još mjesec i pol treninga, pa onda s prijateljima gumenjakom do Grčke s nadom da će se sljedeće godine vratiti još jači. Posluži li ga zdravlje, u to ni ne sumnjamo...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati